ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Разделен Върховен съд на Мисури

...
ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Разделен Върховен съд на Мисури
Коментари Харесай

Върховният съд на Мисури потвърди избирателните райони, изтеглени за щатския Сенат

ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Разделен Върховен съд на Мисури удостовери в сряда изборните региони, изтеглени за щатския Сенат, отхвърляйки правно оборване, което твърдяха, че основателите на карти би трябвало да имат сложи по-голям акцент върху запазването на общностите непокътнати.

Решението на Върховния съд 5-2 значи, че регионите, употребявани за първи път на изборите през 2022 година, ще останат в действие както за изборите тази година, по този начин и за идващите.

Случаят беше един от към дузина, които към момента се водят в страната и оспорват законодателните граници на щатите или Конгреса след преброяването през 2020 година

Много от тези борби изправят демократи против републиканци, до момента в който всяка партия се пробва да оформя областите в своя изгода, само че правосъдният развой в Мисури раздели Републиканската партия на два лагера.

Докато републиканската комисия в Сената поддържа картата на Сената, призната през 2022 година от състав на съдиите в апелативните съдилища, комисията на Камарата н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР