ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Жителите на Мисури в сряда

...
ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Жителите на Мисури в сряда
Коментари Харесай

Мисури скърби за смъртта на Джийн Карнахан, първата жена в щата, служила в Сената на САЩ

ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — Жителите на Мисури в сряда скърбяха за гибелта на някогашния американски сенатор Жан Карнахан, който стана първата жена сенатор на щата в Съединени американски щати, когато беше назначена да замести брачна половинка си след гибелта му.

Щатската камара на Мисури организира минута безмълвие, с цел да означи гибелта на Карнахан във вторник на 90-годишна възраст. Семейството й не посочи повода от гибелта, само че сподели, че Карнахан е умрял след малко боледуване в приют в предградието на Сейнт Луис.

„ Като сенатор на Съединени американски щати и първа дама, нейната отдаденост на хората от Мисури беше ненадмината “, Демократично малцинство в Камарата на представителите Лидерът Crystal Quade сподели в изказване. „ Животът й оказа въздействие върху всички, които я познаваха, и нейното завещание от работа няма да бъде забравено. “

Обществената възпоменателна работа за Карнахан ще се организира в 10 часа сутринта на 10 февруари в концертната зала Sheldon в Сейнт Луис.

Карнахан, демократ, беше назначен в Сената на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР