Джебчиите в Гърция уплашиха туристите. Туристическите агенции предупреждават да не

...
Джебчиите в Гърция уплашиха туристите. Туристическите агенции предупреждават да не
Коментари Харесай

Българските джебчии в Атина уплашиха туристите

Джебчиите в Гърция уплашиха туристите . Туристическите организации предизвестяват да не носят пари в брой , до момента в който се движат в центъра на гръцката столица и да бъдат деликатни . Това стана ясно от изказване на ръководителя на комерсиалната асоциация в Атина Ставрос Кафунис.
 
„ Туристическият сезон е към този момент в разгара си и ние като комерсиална организация се опитваме да достигнем до тази публика. Това е един от методите да се подсигурява сигурност на пазара. До нас обаче доближават тъжби, че туристите получават инструкции да се движат в центъра на гръцката столица без портфейли или банкови карти , защото може да станат жертви на кражба . Това попречва туристическия пазар “, разяснява Кафунис, представен от.
 
Престъпността в гръцката столица е висока, кражбата е всекидневен феномен и търговците са загрижени от обстоятелството, че туристите отиват на търговски улици без пари или карти за извършване на покупки поради инструкциите, които получават.
 
 ThinkStock/Getty Images
 
Преди седмица полицията в Атина задържа 30 души, предобладаващо роми от България , за джебчийства. Начело на групата стои българин, който обаче още не е хванат. Издирват се още 21 лица. Бандата е работила на оживени места в Атина , в това число на Акропола, а членовете й се представяли за туристи и търсели помощ от своите жертви. Апашите отвличали вниманието им с молба да ги упътят по картата, до момента в който техни съучастници пребърквали джобовете им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР