Джазът ще срещне класиката на 22 юни от 19 ч.

...
Джазът ще срещне класиката на 22 юни от 19 ч.
Коментари Харесай

Мусоргски за джаз трио и бенд звучи в Първо студио на БНР

Джазът ще срещне класиката на 22 юни от 19 ч. в Първо студио на БНР. Биг бендът на БНР и диригентът Антони Дончев ще закрият сезона си с концерт от поредицата " Джаз в класиката ", научи ДУМА от Николета Еленкова, специалист връзки с обществеността на БНР.
Новият прочит на " Картини от една галерия " на Модест Мусоргски в аранжимент, особено за биг бенд и джаз трио, е на Константин Костов, който за първи път ще свири със състава. На сцената ще му партнират контрабасистът Димитър Карамфилов и барабанистът Христо Йоцов.
Константин Костов е пианист, композитор и аранжор. С триото си " Константин Костов " повече от 20 години показва лични композиции във Филхармонията и зала " Карл Орф " в Мюнхен, Филхармонията " Шостакович " в Санкт Петербург и Дома на композиторите в Москва. Работи с Лешек Задло и носителите на " Грами " Грегъри Портър, Цезари Конрад, Павел Панта, Агниешка Хекерт, Роби Амийн и други От 2008 година е учител по джаз пиано и отбор в Университета за музика и спектакъл в Мюнхен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР