Джавахарал Нехру е един от управляващите на новата независима Индия,

...
Джавахарал Нехру е един от управляващите на новата независима Индия,
Коментари Харесай

Как Индира Ганди наказа най-красивата индийка – Гаятри Деви

Джавахарал Нехру е един от ръководещите на новата самостоятелна Индия, който в никакъв случай не крие своето кралско родословие, в противен случай – любува му се. Именно то оказва помощ в привличането на повече от 550 принцове да се включат в концепцията за самостоятелна страна, само че го вършат с изискването, че ще запазят своите привилегии, както и ще прибират средства от купите си. С това искане е ясно, че безусловно нищо хубаво не чака елементарните жители, а и самата концепция за свободна страна не е толкоз добре спазена. Нехру дава своето позволение и оставя страната в безспорна рецесия през 60-те години на предишния век. На сцената по това време излиза Индира Ганди, която през 1966 година става министър на страната.

От татко си взима тъкмо противоположното – ненавистта към кралските особи, които не стопират да се считат за доста по-висок сан от всички останали, съпроводено с точенето на хазната, ситуацията продължава да върви към сериозното. Индира е сигурна, че няма място за принцове и принцеси в този интервал, няма и смисъл въобще да съществуват. Премахването им не е лесна задача и няма по какъв начин да стане. Логично е, че личностите, които могат да закупят позиция в Народното събрание, няма да дойдат от ниските пластове на обществото. Индира не е изключение и в случай че предприеме съществените промени, възможностите да бъде изгонена ще се покачат фрапантно.

Първите ѝ появи в Народното събрание освен ще я трансфорат в извънреден изверг, само че това ще я стимулира още повече. Наричат я кучка, стъклена кукла и още доста други. Никой обаче не подозира какъв брой отмъстителна може да е, въпреки и множеството да виждат нейната красива страна. Най-голям конкурент е Гаятри Деви. Тя се озовава в политиката към 4 години по-рано от Индира, борейки се за място в Народното събрание и освен печели вота на мажоритарните избори, само че и се подрежда в върховете на Гинес за най-голям избор. За нея споделят, че минава от демократичната партия към ултра-консервативната, затвърждава фамилната позиция като за брачен партньор избира махараджа от Джайпур още през 1940 година

Ловува, язди коне и на 12 години прострелва своята първа пантера. Не е съгласна да бъде трета брачна половинка на махараджата, само че пък няма никакви проблеми да измести конкуренцията и по-късно да основе учебно заведение за девойки, употребявайки средствата на брачна половинка си. Към това прибавяме и разходките в Европа, които още веднъж са финансирани от него. Със брачна половинка ѝ са определяни за индийските Джон и Джаки Кенеди, като списание Vogue ще я прогласи за най-красивата жена в света. След това може да бъде видяна в Лондон, Ню Йорк и Париж, радва се на лъскавия живот и преустройва дворците си по европейски стандарт.

Въпреки огромните политически упоритости, които демонстрира, дамата признава, че в никакъв случай не е желала да влиза в конгреса, заради простата причина, че тъкмо той към този момент не е институцията, основана от Махатма Ганди, а се е превърнала  в място, където да се гради лъскава кариера, без да се употребяват изгодите за подобряването на Индия. В началото на 1961 година отива на избори като свободен претендент, само че не бърза да се включи в партия, тъй като кралица Елизабет е на посещаване в Индия, а тъкмо това прави препратки за тогавашното робско минало. Никой не обръща внимание на кандидатката, тъй като всички желаят да видят по какъв начин кралицата язди слон в Розовия град.

След заминаването на кралската персона, в Бъкингамския замък се появява и голям тигър, който по публична информация е убит от принц Филип, неофициалната е, че махараджата е провел към 200 души, които да слагат тигъра на вярното място, преследвайки го, с цел да може принцът да го простреля, до момента в който стои на висока платформа и чака своята плячка. Това обаче е единствено единият проблем, тъй като златната двойка на Индия има още доста проекти за кариера. По време на предизборната акция, звездата ще минава от село в село в своя Буик, а по-късно ще продължава с високо проходима машина, с цел да пропагандира. По думите на мнозина, от доста години не е виждан претендент, който да носи такава аура и визия. Доверието идвало от обстоятелството, че е богата, умна и най-много може да бъде политик-феномен, в случай че всичко се изиграе вярно.

Никой не си спомня, че същина тя е добра отпратка към кралските постове, които дълго време са показали същото, само че в никакъв случай не са се интересували за своите жители. Дамата съумява да влезе в Народното събрание още два пъти, само че към този момент няма силата да направи каквото и да било. Получава място в Народното събрание, с цел да гледа по какъв начин Индира Ганди ще сменя изборната система, конституцията ще отстрани наследствените земи и кралски трофеи и с това ще постави завършек на една класа, която е управлявала с епохи.

Празникът за потърпевшите идва, когато някой подава информация, че Ганди е измамила на изборите през 1975 година и с тази информация афишира изключително състояние в страната. Хиляди публицисти, търговци и политици ще бъдат изпратени в пандиза. Компания ще им прави и най-красивата индийка, както и нейният доведен наследник, който публично е новият махараджа на Джайпур, откакто бащата умира през 1970 година Престъплението на Деви е, че е съумяла да пробие външните финансови регулации за търговия с валута.

По време на данъчна ревизия в нейния дом през 1975 година, инспекторите откриват дребни пари от разнообразни валути. Очевидно е, че Индира нямала нищо срещу да подмине това, само че откакто кирливите ризи се вадят на показ, стартира ловът на вещиците, които никой не е очаквал. Деви се озовава в пандиза измежду джебчии и други. Луис Маунтбатен ще бъде един от положителните другари, който ще се опита да я извади, само че остава там само, с цел да носи бурканчета с хайвер, шампанско и други дребни капризи. Влошеното здравен а хубавицата подсказва, че ще остане в пандиза по-дълго време.

Най-накрая идва обещанието, че повече няма да бъде част от политиката ѝ е освободена през януари 1976 година Индира се е постарала освен да сътвори стихия, тя към този момент ѝ се любува. Става ясно, че откакто истинските наследници не са вкъщи, всички други се борят за парцелите. Когато Бъбълс – синът на Деви – се пробва да стане политик, неговата майка ще работи по предизборната стратегия. Не е ясно по какъв начин продължава политическата кариера нататък, само че по-интересното е, че през днешния ден семейството освен съумява да се подреди като една от най-скандалните, само че и една от най-съдените.

Причината е, че всеки вади разнообразни наследства, смъртни актове, завети и още доста други, единствено и единствено да получи повече пари. Не са и малко случаите, в които избрани детайли изчезват генерално от сметките. Самата Деви оставя комплицирано наследство, когато напуща този свят през 2009 година, когато е на 90-годишна възраст. И до през днешния ден е скандална – някои я считат за капризна богаташка, други считат, че е помогнала за просветителната система и несъмнено е подобрила обстановката, само че едно остава несъмнено – Индира Ганди е конкурент, който не може да се победи елементарно.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР