Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА до 2027

...
Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА до 2027
Коментари Харесай

С обещание да донесе рекордни приходи, Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА

 Efbet2023 Horizontal
Джани Инфантино бе избран отново за президент на ФИФА до 2027 година, откакто кандидатурата му остана без конкуренция на Конгреса на Международната футболна централа макар отправените рецензии към ръководството му в последните години. 52-годишният швейцарски юрист, който наследи на поста Сеп Блатер през 2016, бе утвърден за трети мандат с цялостно единогласие, както бе и преди четири години, от делегатите на 211-те членки на асоциации.

Президентът на ФИФА удостовери, че приходите на интернационалната футболна федерация са нарастнали до рекордни равнища в последните 4 години, само че даде обещание те да станат още по-големи с увеличението на броя на тимовете на международните шампионати за мъже и дами, както и основаването на международно клубно състезание с 32 отбора.

Мондиалът за мъже ще се усили от 32 на 48 тима за идващото издание в Северна Америка през 2026, до момента в който това за дами ще включва 32 отбора за първи път в Австралия и Нова Зеландия по-късно тази година. Инфантино разгласи още и плануван приход от 11 милиарда $ в идващите четири години до 2026, в съпоставяне със 7.5-те милиарда $ в последния четиригодишен цикъл, завършил през предходната година.

52-годишният швейцарец беше определен за първи път на изключителния конгрес през 2016 след оставката на Сеп Блатер, а след това резервира позицията си 3 години по-късно. Новият му мандат обаче е считан за втори цялостен, тъй че той ще може да бъде определен за трети и финален път след 4 години.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР