ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Предложение за сливане на един от

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Предложение за сливане на един от
Коментари Харесай

Предложението за сливане на 2 университета се проваля в Сената на Мисисипи

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Предложение за обединение на един от най-малките университети в Мисисипи в един от най-големите му умря в сряда в Сената на щата.

Но бъдещето на дребното учебно заведение, Университета за дами в Мисисипи, към момента може да бъде застрашено от законопроект, който сенаторите одобриха във вторник, който ще отиде в Камарата за повече работа. Той ще сътвори група, която да изследва дали Мисисипи би трябвало да затвори някои от осемте си държавни университета.

Лидерите на Сената се съмняват дали щатът може да си разреши да остави отворени всички университети, защото трендовете в популацията демонстрират, че понижава раждаемостта аргументи спад в записването в начално и приблизително учебно заведение, което може да докара до по-малко студенти, които следват висше обучение през идващите години.

Законопроект, който излезе от комисията по обучение на Сената предходната седмица, предлага сливането на MUW в близкия Мисисипи Държавен университет. Председателят на комисията, републиканският се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР