Джъд Тръмп е новият световен шампион по снукър. 29-годишният англичанин

...
Джъд Тръмп е новият световен шампион по снукър. 29-годишният англичанин
Коментари Харесай

В атрактивен финал Джъд Тръмп спечели първата си световна титла по снукър

Джъд Тръмп е новият международен първенец по снукър. 29-годишният англичанин завоюва за пръв път купата в театъра " Крусибъл " след 18:9 фрейма в атрактивен край против Джон Хигинс.

Тръмп победи в конкуренцията от втория опит, като взе реванш против шотландския си противник. Двубоят беше повтаряне на финала от 2011 година, когато Хигинс се наложи с 18:15.

За триумфа си Тръмп заслужи 500 хиляди паунда от наградния фонд. Англичанинът се трансформира в първия състезател, който печели над 1 милион паунда в границите на един сезон.

Той влезе в елитния клуб на " Тройната корона ". В него са състезателите, които са спечелили трите най-престижни шампионата в снукъра - международното състезание, UK Championship и " Мастърс ".

" Това е необикновено достижение за мен от ситуацията, в което бях. Работих доста крепко за хората към мен е особено. Беше приказен край още от първата топка. Винаги подвигам стандарта си против Джон и все пак не можех да го победя. Това евентуално беше най-хубавата ми игра в огромен край ", сподели Тръмп след триумфа си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР