Дизелът и бензинът поскъпват лавинообразно, в момента цените са най-високи

...
Дизелът и бензинът поскъпват лавинообразно, в момента цените са най-високи
Коментари Харесай

Горивата поскъпнаха, плащаме с 20 стотинки повече за литър бензин

Дизелът и бензин ът нарастват лавинообразно, сега цените са най-високи от три месеца насам. Цените са скочили с сред 15 и 20 стотинки от началото на новата година, сподели инспекция на Флагман.бг.

От месец януари в огромните вериги  бензин останции в Бургас дизелът и бензин ът нараства гладко, с по няколко стотинки на месец. Репортер на сътрудниците от бургаския уебсайт флагман.бг се увери, че на цените в три бензин останции в морския град горива та се продават с близо 0,20 лв. по-скъпо, в сравнение с преди 2 месеца. 

В момента междинната цена на бензин а е 2,02-2,05 лв. за литър. В съпоставяне през януари цената бе 1,86 лева, а най-ниското й равнище е било през май 2020 г. – 1,68 лв. за литър.
 На 17.01 цената на бензин а е била 1,86 лева,
на 16.02 - 1,92 лева
на 18.02 - 1,99. 
Днес е 2,05 лева.​​​
Литър пропан-бутан коства 1,05 лева в една от огромните вериги бензин останции, а през февруари т.г. цената бе към 0,90-0,92 лева, демонстрира още инспекцията на Флагман.бг.

" Факторите, които въздействат напоследък, са външнополитически. Няколко поредни решения на ОПЕК, които касаят ограничение на добивите. Китай е един значителен клиент, който попълня своите запаси и изкупува доста огромно количество нефт ”, изясни Георги Танев от Асоциация на българските търговци на горива пред Нова тв. Според него не можело да се приказва за нов скок на цените. Горивата наваксвали стойностите от интервала преди коронавирусът да настъпи.

До края на този месец се очаква за литър бензин да плащаме около 2,10 и бензин а, и дизелът, газта ще запазят горе-долу настоящето си равнище.

Прогнозите са, че до края на март курсът на суровия нефт ще слезе надолу, поради, че сега стойностите са много високи.

Роля в растежа на стойността на бензин а и дизела до лятото ще окажат и вътрешно пазарни фактори. Стартът на туристическия сезон сигурно ще повиши потреблението. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР