Дизайнерско, оригинално, специално изработен модел, лимитирана серия – все изрази,

...
Дизайнерско, оригинално, специално изработен модел, лимитирана серия – все изрази,
Коментари Харесай

Направи си сама... бижу 

Дизайнерско, автентично, особено направен модел, лимитирана серия – все изрази, които значат едно - купили сме нещо, което няма възможност да се повтори или най-малко не прекомерно постоянно. И за това нормално плащаме много по-висока цена. Но можем да си я спестим, най-малко що се отнася до бижутата, като си ги изработим сами. Това в действителност е към този момент трансформирало се в мода занятие. Причината е, че с изключение на, че ще имаме автентично украшение, спестяваме средства, можем да изработим личен модел, какъвто избираме, и не на последно място се разтоварваме. Не е мъчно. Просто би трябвало да решите и да опитате. Ако не сте сигурни в себе си и ви е за първи път, започнете с подготвени комплекти, които се оферират в магазините. Те съдържат нужните материали и напътствие по какъв начин да се създаде показаното украшение. А по-късно разновидностите са безчет.

1. Мъниста, топчета и остарели бижута – красиви елементи за направата на бижута се оферират в арт магазинчетата. Друг вид е да развалите остарелия си наниз, който от дълго време се скъса и към този момент не става за нищо или просто не ви харесва. Направете си нов. Нужни са ви единствено кожена или текстилна каишка и въодушевление за творчество. Добре е да си подредите детайлите авансово, с цел да може да огледате концепцията си и да я измененията в случай че нещо не ви харесва. Когато одобрите крайния вид, започнете с низането. Може да поставите частите една до друга, само че може и да стоят разграничени, чрез възелчета или да оформяте комбинация от няколко броя. За задачата връзвате възелче при започване на композицията, подреждате детайлите, както решите един до различен и когато сте подготвени още веднъж завършвате с възелче. Показала съм няколко разновидността, които могат да послужат за ентусиазъм и като доказателство, че по никакъв начин, но по никакъв начин не е мъчно. И несъмнено е за всеки. Цветовете и комбинациите ще зависят от вашето въодушевление и фикция.

2. Филц – това е материал, които е доста елементарен за потребление. Продава се в разнообразни цветове и дебелина. Може да го купите на метър или на листи с размер А4, каквото е по-удобно за концепцията, която желаете да реализирате. Филцът се реже елементарно с ножица. Може да нарисувате каквито желаете фигурки, да ги изрежете и да употребявате за бижута, аксесоари или да украсите диадеми, шнолички или фибички. Една от концепциите, които съм осъществила с филца е да изработя обеци. Нарисувайте формата, която желаете, в тази ситуация аз съм избрала сърце, само че вие може да нарисувате каквото пожелаете – кръг, цвете, пеперуда и така нататък След това изрязвате, зашивате благодарение на конец изрязаните фигурки върху кукичките за обеци, които също се продават в арт магазините и вашите обеци към този момент са подготвени. Аз избрах оранжево, тъй като е обичаният ми цвят, само че филцът предлага забележително цветово многообразие, тъй че ще задоволи всеки усет.

От филц може да изработите и декоративни аксесоари, с които да украсите каквото желаете. Например цвете. Изрязвате формата, по избор може да украсите с спомагателни детайли – други елементи от филц, мъниста, копчета и още доста други благоприятни условия. В случая върху синьото цвете сложих оранжево кръгче. Готовият аксесоар може да поставите върху чанта, блуза, шапка, диадема и така нататък Практично е вместо да го зашивате, да го прикрепите със самозалепваща лента. Така бихте могли да сменяте декорацията, когато пожелаете. И чантата ви, да вземем за пример, елементарно ще се трансформира – веднъж с алено цвете, различен път със шарена пеперуда. Филцът разрешава да му намерите доста приложения. Оставете фантазията ви да ви води и защото с него се работи елементарно, без проблем ще реализирате и най-нестандартните хрумвания.Продължава: Направи си сама... украшение -II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР