Дий Бост отново ще се подвизава в елита на европейския

...
Дий Бост отново ще се подвизава в елита на европейския
Коментари Харесай

Дий Бост се завръща в Евролигата

Дий Бост още веднъж ще се подвизава в елита на европейския баскетбол. Американецът с български паспорт ще укрепи редиците на френския първенец АСВЕЛ Вильорбан, твърди профилираният уеб страница " BasketNews.com ", потвърждавайки в началото обявената информация от " Екип ". Плеймейкърът прекара последната година и половина в състава на Галатасарай, където записваше междинни индикатори от 11.1 точки, 2.3 битки и 5.4 асистенции в турското състезание от началото на акцията. Сега обаче сред двете страни се стига до разлъка, което отваря опция за Бост да се завърне в Евролигата. Очаква се договорът на Бост с АСВЕЛ да е до края на сезон 2023/24.

По този метод Бост се завръща във френския баскетбол след близо двугодишна пауза. Преди да премине в Галатасарай гардът бе част от отбора на Монако, с който завоюва трофея от Еврокъп през 2021-ва. Преди това 33-годишният баскетболист се състезаваше и за Страсбург в границите на един сезон.

Бост, който към момента не е завършил дефинитивно с българския народен тим, ще се опита да помогне на АСВЕЛ да се измъкне от сложния старт на сезона. В момента французите са последни във краткотрайното класиране с баланс от 6 победи и 12 загуби, само че все пак те изостават на единствено 4 триумфа от осмата позиция в завързания шампионат през този сезон.
 Дий Бост открехна вратата към завръщане в националния тим Дий Бост открехна вратата към завръщане в националния тим
В кариерата си Бост има три сезона в най-силния клубен европейски шампионат - по един с Жиелона Гура, Жалгирис и Химки. Именно с съветския отбор бе и най-силното му показване в конкуренцията, откакто през сезон 2018/19 записваше приблизително по 7.9 точки, 2.3 битки и 3.0 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР