Дивото къмпингуване е забранено в Гърция, но не и престоят

...
Дивото къмпингуване е забранено в Гърция, но не и престоят
Коментари Харесай

В Гърция дивото къмпингуване е забранено

Дивото къмпингуване е неразрешено в Гърция, само че не и престоят и паркирането, в случай че не е категорично неразрешено на даденото място. Паркирането е разрешено на позволените от закона места, само че за не повече от 48 часа. Този закон важи и за леки коли, и за кемпери. Не се застоявайте повече от 2 дни на едно и също място. Ако доста ви е харесало, след втория ден отидете на друго за една нощувка и по-късно може да се върнете още веднъж.

Разликата сред престой и паркиране (къмпингуване/бивакуване) се състои в това, че при престоя не изкарвате столове, маси, барбекюта, палатка, тента и други. Ако сте с каравана, не трябва да откачате теглича. Т. е. даже и да пристигна полиция, не биха ви глобили, тъй като не могат да потвърдят, че къмпингувате.

Забранено също така е да палите огън, да изхвърляте отпадъци, да вдигате звук, да слушате мощно музика, да нарушавате спокойствието. В случай, че го извършите, ще бъдете посетени от полиция.

Заведенията в Гърция имат право да подслонят за нощувка 1-2 транспортни средства към обекта си. Затова просто би трябвало да консумирате храна при тях и да ги попитате къде може да паркирате.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР