„Дивите лебеди” е новото заглавие в репертоара на Кукления театър.

...
„Дивите лебеди” е новото заглавие в репертоара на Кукления театър.
Коментари Харесай

Дивите лебеди и дядо Коледа пристигат в Кукления театър СН...

„ Дивите лебеди” е новото заглавие в репертоара на Кукления спектакъл. Постановката, която е по една от най-мрачните и в същото време сантиментални приказки на Хан Кристиян Андерсен ще бъде показана за първи път на 5 декември в 10.30, 11.45 и 18 часа.

Режисьорът Ева Кьосовска напомни, че това заглавие е отдавнашна фантазия на Кукления спектакъл.



„ Провокираме компликацията с цел да може една мрачна детска приказка да се трансформира в прекрасен театър. Вътре има една огромна тематика за любовта, която те води напред и като че ли си коства да спасиш обичаните хора”, сподели режисьорът Кьосовска.

Андерсеновата история е сложена в една леко нереална среда. Най-страшна е 2-метровата кукла на Фата Моргана, която се дами за глупавия крал и прокужда децата му.



Ролите се извършват от Михаела Андонова, Емилия Копчева, Наталия Василева и Стайко Стайков.

Участва и шефът Петър Влайков, за който това е първо присъединяване в театъра, който управлява.

„ В днешния свят има някакви зли сили, които се пробват да ни трансфорат в други същества. Тук сме дружно носители на чистата мощ и завръщане към нормалността”, споделя Петър Влайков.



От 14 до 23 декември Кукленият спектакъл стартира Коледната си стратегия. В нея ще има представления заран и вечер от 18 часа. Целта е родителите да могат да заведат децата си на зрелище и в работните дни.

Спектаклите ще от 18 часа във вторник, четвъртък, събота и неделя, както и всички дни от последната седмица преди Коледа.



За следващ път ще пристигна и дядо Коледа от Лапландия. Той ще взе участие във всички представления.

Родителите ще може да носят подаръците за децата си и да му ги предават да изпълни чувала си преди всяко зрелище.

Другата самодейност са коледните картички за оцветяване. Децата ще могат да вземат участие в украсяването на елхата в залата с украси направени от тях.

Така те ще могат да вземат участие в лотария с награди, които са обезпечени от създателя на настолни игри и детска литература Никола Райков.

В театъра ще има и кутия за дарения, а средствата ще отидат за децата от центъра за настаняване „ Олга Скобелева”.

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР