Диви скандали тресат Министерството на младежта и спорта (ММС), разкри

...
Диви скандали тресат Министерството на младежта и спорта (ММС), разкри
Коментари Харесай

Диви скандали в ММС: Чистачка уволнена като ятак“ на Екатерина Дафовска

Диви кавги тресат Министерството на младежта и спорта (ММС), разкри източник на Lupa.bg, свидетел на екшъна. Само преди дни черешка на тортата сложил Кирил Веселински, пиар на министър Радостин Василев, който на всеослушание пред всички уволнил… чистачката Надя, която заподозрял като укривател на недоволната от работата на ММС олимпийска шампионка Екатерина Дафовска, изясни източникът на Lupa.bg.

Не е смешка, въпреки 1 април да чука на вратата - безпаричие потопи спортните федерации. Централите нямат подписани контракти и не са получили и лев бюджет от Министерството на младежта и спорта за 2022 година - към този момент цяло тримесечие.

Две комисия 90 дни събират, умуват, преглеждат планове, на месец по лъжичка подписват нещо по козметично променената остаряла Наредба на Красен Кралев, само че множеството федерации са недоволни от средствата, които ще получат.

Оказа се, че някои от тях - с олимпийски край в Токио, ще разполагат с пари съвсем колкото през 2021 година

Спортният календар е в разгара си, а федерациите затъват в заеми и отсрочват присъединяване в интернационалните надпревари поради липса на пари. Скокът на наеми на спортни зали, цени на храна и екипировка, хотели, горива и електрическа енергия в допълнение натискат спорта към финансовото дъно.

Федерации са принудени още от февруари да отсрочват вътрешни и интернационалните надпревари и лагери, тъй като не са съумели да платят предплатено. А 2022 година е начало на новия олимпийски цикъл.



Покрай драмата не устояха нервите на олимпийската шампионка от Нагано Екатерина Дафовска, ръководител на федерацията по биатлон. Тя излезе обществено и съобщи, че федерацията не е получила нито лев. Затънали в заеми, треньори и състезатели не са взели даже заплати.

Спортният министър Радостин Василев се засегна и отговори, че биатлонът има проблем – дължал налози към Национална агенция за приходите. Едва ли това визира директно министъра, по-скоро е работа на друга институция, а него би трябвало да го вълнува единствено в случай че някоя федерация има отговорности към ММС.

Продължението на абсурда е отводът на Василев да се срещне с представители на федерацията по биатлон. Екатерина Дафовска не остана длъжна и върна топката. Във фейсбук тя заяви, че до момента в който отхвърля среща с ръководителя на федерацията по биатлон, Р. Василев приема в кабинета си Мария Манолова, някогашен член на УС и съпротива на актуалното управление.

Атовете се ритат, а страдат магаретата - в прехвърчането на светкавици сред федерацията и министерство изгоря… чистачката Надя. Че е уволнена персонално й съобщил пиарът на ММС Кирил Веселински, който в петък, 25 март, вдигал вманиачен скандал в коридора, преди да сюрпризира дамата с неприятната вест, описват пред Lupa.bg от ММС.

Защо е набедена чистачката и чии грехове изкупва? Зад патакламата стояла красивата финансова контрольорка на ММС Кристина Начева, която се явявала третият борд в скандалния триъгълник сред министъра и биатлона, а и освен там.

От министерството описват, че точно нейно е „ богатството “ дело да упрекна чистачката, че изнесла информация на Екатерина Дафовска за „ тайната “ среща на министър Василев с Мария Манолова.

Красавицата Кристина Начева е финансова контрольорка в Спортното министерство. Тя има остаряла омраза с Дафовска като счетоводител на биатлона. Като държавен чиновник в ММС тя поема и финансовите каузи на федерацията. Пъстрооката дама обаче попада в мрежата на Амур и се увърта в любовна връзка с Красимир Анев.

Служебната връзка основава напрежение и олимпийската шампионка й демонстрира вратата. И сега Кристина води счетоводството на още няколко федерации и спортни клубове. Също по този начин е и създател на планове, по които те аплайват за финансиране по стратегиите на ММС за спорт и младежи.

Очевидно финансовият инспектор продължава да е в цялостен спор на ползи като държавен чиновник. Въпреки това тя е незаобиколим фактор, защото е и член на една от комисиите, в която се утвърждават плановете за финансиране на федерациите, разкри информаторът на Lupa.bg.

Финансовата експертка явно е получила министерско доверие за огромни действия в постройката на бул. „ Васил Левски “ 75. Неограничените й благоприятни условия, макар спора на ползи, се простират от портиера и чистачките, през министъра, та чак до последните етажи, където са федерациите.

Кристина Начева може всичко. Да кадрува и в същото време да води счетоводство на спортни федерации, клубове и юношески организации. Въпреки спора на интереса като чиновник на ММС може да подписва, да уволнява, да поправя, да съветва и по едно и също време да отхвърля и приема плановете на спортните и юношески организации, все решения, подбудени от нейните персонални ползи, само че в ущърб на спорта и министерството, твърди източникът на Lupa.bg.

Третият епизод на взривоопасния скандал „ Дафовска - Василев – чистачка “, се разиграл в петък. Двамата някогашни членове на УС на биатлона Мария Манолова и екс националът Красимир Анев пък дадоха взаимна конференция с искане ММС да направи финансова проверка на биатлона. И познайте кой ще е водещ? Разбира се, Кристина Начева, майка на детето на Анев и чиновник на ММС!

Знае ли министър Радостин Василев за спора на ползи на Кристина Начева? Какво вършат заместниците му и управлението на ММС, че са оставили парламентарния секретар Кънчев и Начева да кадруват и да вземат решение ориста на българския спорт?

Очаквайте продължение на срамните разправии и любовни изстъпления в Министерството на спорта
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР