Диверсионно-разузнавателна група на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е извършила

...
Диверсионно-разузнавателна група на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е извършила
Коментари Харесай

Украинска разузнавателна група е превзела участък от път на левия бряг на Днепър

Диверсионно-разузнавателна група на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е направила десант покрай Подстепно (20 км източно от Херсон и на 3 км от Днепър) и е превзела сектор от пътя, който свързва селата Пойма, Казачи лагери и Кринки в Херсонска област. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), направен по информация на съветски военни блогъри, предава УНИАН.

Съгласно показаните данни, ВСУ са трансферирали запаси на островите в делтата на Днепър и се пробват да пробият към селата Пойма и Песчановка.

Отбелязва се, че украинските сили не престават да транспортират дребни групи от личен състав през Днепър с лодки в разнообразни точки. В същото време Министерството на защитата на Русия твърди, че ВСУ са се пробвали да завладяват позиции на източния бряг на река Днепър, само че " несполучливо “.

В същото време се показва, че ВСУ към момента управляват част от Криноки и държат позиции наоколо до Антоновското шосе и железопътния мост.

Освен това през последното денонощие украинските са траяли контранастъплението си в източната и южната част на в страната и са настъпили южно от Бахмут и на запад от Запорожка област. Според геолокационни фрагменти, оповестени на 23 октомври, ВСИ са напреднали източно от Андреевка (10 км югозападно от Бахмут), до момента в който данните, оповестени на 24 октомври, демонстрират, че украинските бранители са напреднали леко на запад от Работино. Генералният щаб на ВСУ удостовери на 24 октомври, че военните на Киев напредват южно от Бахмут и са постигнали непълен триумф покрай Работино.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР