Varna24.bg от родители и ученици от Варна, които настояват за

...
Varna24.bg от родители и ученици от Варна, които настояват за
Коментари Харесай

Родители и ученици искат грипна ваканция във Варна, било пълно с болни деца

Varna24.bg от родители и възпитаници от Варна, които упорстват за оповестяване на грипна почивка с претекста, че в учебните заведения имало доста заболели деца и не би трябвало да се чака те да стигнат до 30%, с цел да бъдат разпуснати.

Мнозина са на мнение, че е по-добре учениците да бъдат пуснати превантивно, с цел да се овладее разпространяването на грипа и респираторните болести. Ето част от сигналите до медията ни:

" Аз съм възпитаник от Варна 8-ми клас и желая да осведомявам кмета, че има доста заболели възпитаници, по тази причина настояваме за почивка до момента в който се оправим, молим! "

" Има доста заболели деца във всички учебни заведения във Варна. Молим ви за грипна почивка преди всички да се разболеят! "

" Към момента нямаме информация за учебни заведения във Варна със съществено завишение на болните възпитаници. Все още не е издадена заповед и за оповестяването на грипна почивка в СУ " Климент Охридски " в Дългопол, където през вчерашния ден болните деца до 4 клас бяха към 40%, а междинната заболеваемост измежду учениците и в горен курс към 33% по информация на шефа. В това учебно заведение има възпитаници, които идват от Руен, това е обитаемо място сред Дългопол и Бургаска област. Там оповестиха грипна зараза и имаме опасения, че се предават грипните варианти. Затова чакаме кметът на Дългопол да се възползва от  правото си да даде грипна почивка на децата, а в случай че по-късно се постанова поради влошена зимна конюнктура още веднъж да бъде оповестена дървена почивка, това може да стане с разрешение на министъра на образованието. Все още нямам публична покана за съвещание на противогрипната комисия във Варна, която се чака да заседава на следващия ден ", разяснява за Varna24.bg началникът на Регионалният инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР