39 годишният българин има заповед за арест, издадена в края

...
39 годишният българин има заповед за арест, издадена в края
Коментари Харесай

Варненският съд потвърди ареста на българин, търсен в Холандия за убийство

39 годишният българин има заповед за арест, издадена в края на м.октомври тази година от прокуратурата на град Бреда, Кралство Нидерландия, с която се желае задържането и предаването му в Холандия. 
Властите в кралството са показали, че по отношение на него ще се води наказателно гонене за осъществено ликвидиране, а наказването, което локалните закони плануват за такова закононарушение е отнемане от независимост до тридесет години.
В ЕЗА се показва, че действието, за което ще бъде преследван българинът е било осъществено през февруари предходната година в град Осендрехт, когато в жилище, където е имало наркооранжения е бил открит прострелян мъж. 
Свидетели на убийството насочили вниманието на проверяващите към няколко лица, които се оказали български жители. Активните следствени дейности довели до откриване на самоличността им, както и да придвижването им по време на осъществяване на незаконното действие. Властите в Холандия показват в ЕЗА, че Мехмедов е напуснал територията на Нидерландия и се търси, с цел да бъде разследван по отношение на това действие.
Днес въззивната апелативна инстанция удостовери изводите на съда в Търговище, които се базират на ЕЗА, издадена от способените правосъдни управляващи на Холанцдия. Апелативният съд не показа причините на отбраната, че няма доказателства за съпричастието на Мехмедов към убийството и уточни, че в актуалното произвеждане, което е по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА), българският съд е лишен от опцията да преценя съществуването на обосновано съмнение за авторството на действието. Това е в пълномощията на управляващите в кралството. ЕЗА съдържа всички реквизити, посочени от ЗЕЕЗА. И Варненският апелативен съд намира, че единствената мярка за неотклонение, която може да обезпечи наличието на Мехмедов при гледане на делото за предаването му в Холандия е задържането под сдтража.
Определението, с което се удостоверява първичния арест на Метин Мехмедов, търсен от управляващите в Кралство Нидерландия с ЕЗА, с цел да бъде разследван с други лица за ликвидиране е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР