Пресслужбата на апелативната инстанция припомня, че Андреан е в ареста

...
Пресслужбата на апелативната инстанция припомня, че Андреан е в ареста
Коментари Харесай

Добрички наркодилър поиска на свобода, оставиха го зад решетките


Пресслужбата на апелативната инстанция напомня, че Андреан е в ареста от 25 септември тази година, откакто е бил притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане на Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Добрич по тази причина, че държал, с цел да популяризира 84,2 грама марихуана и 38,4 грама амфетамини.

В жалбата пред Варненския апелативен съд отбраната на младия мъж се базира на влошеното му здраве, изиска нова съдебномедицинска експертиза и уточни, че направената предходната седмица такава била непълна, необективна и некомпетентна. Обвиняемият от години страдал от заболяване, установено още при първичното му задържане. Адвокатът му настоя здравното умозаключение да бъде направено от експерт, който познава и лекува подобен жанр болести.

Въззивната апелативна инстанция през днешния ден показа причините на Добричкия областен съд за продължение на непрекъснатия арест на Андреан. Както при първичното му задържане под стража, по този начин и през днешния ден не се спори за съществуването на обосновано съмнение, че младежът, който още не е навършил 20 години е съпричастен към незаконното действие. И за този съд е видно, че притежанието на неразрешени от закона субстанции, предопределени за продажба не е инцидентна демонстрация за Андреан. Само няколко месеца след изтърпяването на наказване за идентично закононарушение, той още веднъж е разследван по тази причина, че държи марихуана и амфетамини за разпространяване. Този факт води съда до извода, че напълно действителна е заплахата в случай че е с по-лека мярка за неотклонение, младежът да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение.

Апелативният съд отхвърли правенето на нова съдебномедицинска експертиза и уточни, че всички въпроси, свързани със здравето на обвинения са получили отговор в такава, направена преди броени дни. Експертите са достигнали до извода, че положението на младежа, макар установеното заболяване му разрешава да обитава в изискванията на ареста, където се лекува.

След като не откри съображение за изменение за изменение на мярката за процесуална насила, Апелативният съд във Варна удостовери непрекъснатия арест на Андреан Г., разследван за владеене на марихуана и амфетамини, предопределени за продажба. Това определение не предстои на обжалване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР