Това предвижда проектът за нов Закон за движение по пътищата,

...
Това предвижда проектът за нов Закон за движение по пътищата,
Коментари Харесай

Променят глобите за джигитите, забраняват на новите шофьори да карат мощни коли!


Това планува планът за нов Закон за придвижване по пътищата, оповестен за публично разискване, написа " Труд ". Наказанието на нарушаване на рестриктивните мерки от нов водач е лишаване на книжката за 3 месеца и санкция от 500 лева За компаньон, който не дава отговор на условията, санкцията е 300 лева След изтърпяване на наказването срокът от шест месеца стартира да тече изначало.

150 лева става санкцията за минаване на алено съгласно плана за новия Закон. В настоящия закон глобата е 100 лева 150 ще бъде санкцията и за неспазване на предписанието на пътните знаци или пътната маркировка, лишаване на преимущество на пешеходец на пешеходна пътека и на колоездач на велоалея, за нарушение на разпоредбите за преимущество, за изпреварване и разминаване, за каране в неразрешената посока на еднопосочен път и други.

С 1500 лева санкция ще се санкционира водач, който ръководи пътно транспортно средство с размери, маса или натоварване на ос, надвишаващи нормите, избрани от министъра на районното развиване и благоустройството. Същата глоба се планува за лидер, който навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на моторно транспортно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените.

Който ръководи пътно транспортно средство с неукрепен товар в нарушаване на условията, ще се санкционира с санкция от 1500 лева – при установени рискови неизправности при укрепването на товара, 1000 лева – при установени обилни неизправности при укрепването на товара, 500 лева – при установени незначителни неизправности при укрепването на товара.

Който кара пътно транспортно средство с рискови неизправности ще се глобява 500 лева, при установени обилни неизправности – 200 лева, при незначителни неизправности – 50 лева 600 лева става санкцията за водач, който кара, без да има брошура или без свидетелството му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лева Същата глоба се планува, в случай че книжката е взета за три тежки нарушавания в границите на две години, както и в случай че водачът е лишен от право да ръководи МПС по правосъден и административен ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР