В 8.30 часа премиерът Янев ще приеме почетния караул на

...
В 8.30 часа премиерът Янев ще приеме почетния караул на
Коментари Харесай

Министър-председателят Стефан Янев ще наблюдава във Варна учението Бриз 2021


В 8.30 часа министър председателят Янев ще одобри почетния часовой на Морската гара в града, след което от борда на транспортен съд " капитан I р. Димитър Добрев “ ще следи демонстрациите в границите на учението - превъзмогване на последици от случай с търговски кораби в националните морски пространства, интервенция по избавяне на бедстващи хора на море, очистване на нефтен разлив и други.

В плануваното обучение вземат участие 14 страни с 30 бойни и спомагателни кораба и катери, три самолета, осем вертолета и 2 065 военнослужещи от Военноморски сили на Албания, Белгия, България, Англия, Грузия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Украйна, Втората непрекъсната военноморска група на НАТО и Втората непрекъсната противоминна група на НАТО от силите за отговор на алианса. Учението се организира за двадесет и пети път. Целта е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношението сред Военноморски сили на участващите страни, посредством отработване на взаимни задания и водене на необятен набор от бойни дейности на море в интервенция за обезпечаване на морската сигурност в района.

В рамките на визитата си в Балчик в събота, 17 юли, министър председателят Стефан Янев ще се срещне с кмета Николай Ангелов  в постройката на общината в 10 часа. Министър-председателят ще посети също Историческия музей и Художествената изложба в града.

В неделя, 18 юли, министър-председателят Стефан Янев ще взе участие в отбелязването на 184-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Премиерът ще участва на панихидата, която ще бъде отслужена в църквата Света София в столицата от 18 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР