Архив Катастрофата станала на 08.07.2017 г. около 20 часа на

...
Архив Катастрофата станала на 08.07.2017 г. около 20 часа на
Коментари Харесай

Ще получи ли 6 г. затвор холандецът, убил моторист във Варна?

Архив
Катастрофата станала на 08.07.2017 година към 20 часа на кръстовището на бул. " Владислав " и ул. " Бенковски " в гр. Варна. Обвиняемият управлявал л.а. " Хюндай Теракан " и възнамерявал да направи ляв завой от булеварда към ул. " Д-р Пискюлиев ".
Въпреки обективната опция да види насрещно движещия се по " Владислав " мотор " Хонда ЦБР 600 ", при зелен сигнал на светофарната уредба, той лишил преимуществото му и последвал съдбовен за мотоциклетиста конфликт.

Ако бъде приет за отговорен в осъществяване на закононарушение по член 343 ал.1 б. " в " от Наказателен кодекс, лидерът на автомобила може да получи наказване отнемане от независимост за период от две до шест години, както и отнемане от право да ръководи МПС. 

Според обвинителната теза обаче съдът би трябвало да реши и ролята на потърпевшия. Той се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в неразрешен за мотоциклетисти пътен сектор - отрязъка на бул. " Владислав " от ул. " Бенковски " до бул. " Съборни ". Това негово държание на свое съображение е асъдействало за причиняването на произшествието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР