Днес въззивната апелативна инстанция разгледа протеста на прокуратурата, както и

...
Днес въззивната апелативна инстанция разгледа протеста на прокуратурата, както и
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на охранителя, убил 22-годишния Мартин в Девня


Днес въззивната апелативна инстанция прегледа митинга на прокуратурата, както и жалбата на подсъдимия против 15-годишната присъда, с която през м.март тази година Окръжен съд – Варна призна виновността на подсъдимия за убийството на 22-годишния Мартин К. от село Николаевка. Обвинението изиска наказване пожизнен затвор и като опция съдът да наложи на охранителя от дискотека " Акапулко " 20 години отнемане от независимост.  Защитата на Виктор апелира наказването и изиска преквалификация на действието за ликвидиране, осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че с присъдата на първата правосъдна инстанция  - 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим за съзнателно ликвидиране, Виктор е бил оневинен по в началото повдигнатото обвиняване за ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди и с особена свирепост. Престъплението е било осъществено на 28 ноември 2015 год. в девненския кв. " Повеляново “. Подсъдимият е бил извикан от работещ девненската дискотека " Акапулко “ във връзка кавга и сборичкване с клиент на заведението. 22-годишният Мартин  чествал в дискотеката с приятеля си Руси В. идната женитба с неговата сестра.  Виктор дошъл на мястото и откакто се осведомил къде се намират клиентите, които не желали да изоставен дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. Охранителят нападнал Мартин и му нанесъл с нож голям брой удари по тялото. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния юноша. Приятелят му бил ранен в бедрото, само че съумял да алармира на незабавния телефон 112  за случилото се. Пристигналият медицински екип установил гибелта на Мартин.

Делото пред първата правосъдна инстанция бе гледано два пъти, след промени в Наказателно-процесуален кодекс, съгласно които функционалностите на правосъден заседател не може да извършва настоящ общински консултант.

Днешната присъда на Варненския апелативен съд предстои на касационна инспекция пред Върховен касационен съд в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР