Дитмар Хоп - най-мразеният човек в германския футбол, може да

...
Дитмар Хоп - най-мразеният човек в германския футбол, може да
Коментари Харесай

Най-мразеният човек в Бундеслигата помага в борбата с коронавируса

Дитмар Хоп - най-мразеният човек в немския футбол, може да избави света от ковид. Собственикът на " Хофенхайм " има и фармацевтичната компания CureVac, която от началото на годината прави проучвания за създаването на ваксина против болестта.

Хоп показа пред Sport1, че имунизацията може да бъде подготвена за есента, а попадането й на пазара зависи и от Германския институт за ваксини: " Трябва първо да се създадат проби на животни и след това на хора. Но мисля, че през есента би трябвало да бъде налична и тогава може би ще пристигна идната вълна на инфекции. ", сподели босът.

" В момента значимото е хората по опция да стоят у дома, с цел да бъде Германия по-добре. Аз анулирах всичките си срещи, няма по какъв начин другояче. Когато хората са въвлечени, вирусът ще бъде надвит. ", добави Хоп.

Преди ден Die Welt заяви, че Доналд Тръмп е предложил сериозна сума на CureVac за извънредните права за имунизацията единствено за Съединени американски щати, само че Хоп е безапелационен, че лекът ще бъде наличен за целия свят.

German officials alarmed over what they see as Trump's aggressive 1bn US$ bid to take over Tübingen-based biopharmaceutical company Curevac to secure possible COVID19 vaccine " just for US ". Officials to offer incentives to Curevac & consider blocking sale.https://t.co/SByVxMzs72 pic.twitter.com/E7YEtzSDRE
— Thorsten Benner (@thorstenbenner) March 15, 2020

Дитмар Хоп е определян за на-мразения човек в немския футбол. През 2000 година той стартира да подкрепя финансово " Хофенхайм " - дребен клуб, в който е играл като дете. Постепенно средствата стават повече, упоритостите по-големи, а отборът стартира да се изкачва все по-нагоре в дивизиите. През сезон 2008/09 " Хофе " дебютира в Бундеслигата, а с това се отприщва гнева на почитателите и останалите тимове.
Хоп... и обединяването на футболните почитатели в Германия Защо последователите ненавиждат притежателя на "Хофенхайм "?
Причината е, че за всички професионални клубове в Германия важи правилото 50+1, т. е. 51% от акциите в клуба би трябвало да са владеене на почитателите. Така е и в " Хофенхайм ", само че единствено на хартия. Привържениците на други тимове са уверени, че той има еднолично клуба. През 2016 година Хоп получи позволение от Германския футболен съюз да продължи да ръководи и да взима решения по този метод.

Снимка: Reuters

Няколко седмици преди да бъде прекъсната Бундеслигата поради ковид, почитатели на " Байерн " Мюнхен издигнаха афектиран транспарант, ориентиран против Хоп, при гостуването на " Хофе ", а дейностите им бяха подкрепени от ентусиасти в цялата страна.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР