Дисциплинарно уволненият началник на ГКПП Капитан Петко войвода Васил Игнатов

...
Дисциплинарно уволненият началник на ГКПП Капитан Петко войвода Васил Игнатов
Коментари Харесай

Уволнен граничен шеф осъди МВР, връщат го на работа

Дисциплинарно уволненият шеф на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник Васил Игнатов осъди Министерство на вътрешните работи и се връща на работа. Със свое дефинитивно решение Върховният административен съд почете жалбата на старши инспектора.

Игнатов бе махнат на 4 април м.г. със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Валентин Радев.

Повод за дисциплинарното произвеждане станала тъжба на изнудвани от страна на дежурен граничен служител на реда пасажери. Според недоволството униформеният изискал 50 евро рушвет от двама мъже. Те внасяли бетонобъркачка от Гърция. Като схванал за рекета, получателят на стоката отишъл на пункта и вдигнал скандал. Парите били върнати незабавно, само че все пак била пусната публична тъжба, описаха осведомени.
Засега единственият осъден е Игнатов. Вината му била, че не докладвал за корупционна демонстрация на негов чиновник. До крайната мярка се стигнало след траяло три месеца следствие за корупция на пункта на особено назначена комисия от РД " Гранична полиция " - Смолян.

Според самия граничен шеф на пункта с Гърция обаче в цялата документи по дисциплинарното произвеждане не попадало доказателство, че знаел навреме за корупционната демонстрация. Не било налице и такова изказване на никой от разпитаните чиновници и жители. Според Игнатов предписание усещане, че не е завършило производството против служителя на реда, изискал парите. " Въпреки това, без още да е открито съществуване на корупционна демонстрация, е " несъмнено открито ", че аз съм прикривал такава ", възмутил се осъденият шеф. Според него същинските аргументи за дисциплинарката са други. Той твърди, че му е вменена виновност с користна цел, с цел да не пречел за реализирането на незаконни схеми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР