Дисциплинарно уволнение за рентгеновата лаборантка, която забрави пациентка в скенера,

...
Дисциплинарно уволнение за рентгеновата лаборантка, която забрави пациентка в скенера,
Коментари Харесай

Уволняват лаборантката, забравила пациентка в скенер

Дисциплинарно уволняване за рентгеновата лаборантка, която не помни пациентка в скенера, приготвя управата на болничното заведение в Павликени.
Първоначално, се обмисляше наказване със забележка, само че поради публичния напън управлението има намерение да наложи най-тежката глоба. Провинилата се служителка е подала зявление, че е с редица болести и не може да бъде уволнена.
Преди две седмици служителката не помни за 6 часа 70-годишна жена с белодробно заболяване в тръбата на скенер. След неуместния случай в общинската болница влязоха на инспекция РЗОК и здравната ревизия, само че шефката към момента няма протоколи за констатациите.
“В логаритъма на клиничната пътека всичко е изпълнено. Пациентката е изпратена на компютърния томограф за доуточняване на диагнозата. Държим всичко за нашите пациенти да е направено, преди да ги пренасочим към друго профилирано здравно заведение”, изяснява шефката на лечебницата доктор Ренета Кръстева. Случаят на Асенка Христова е тематика на разискване в Павликени.
Хората са безапелационни, че отговорната би трябвало да понесе наказване, само че и се опасяват да не закрият болничното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР