Дисциплинарната комисия на Турската футболна федерация отстрани бившия президент на

...
Дисциплинарната комисия на Турската футболна федерация отстрани бившия президент на
Коментари Харесай

Ударилият съдия футболен шеф получи доживотна забрана в Турция

Дисциплинарната комисия на Турската футболна федерация в профил някогашния президент на " Анкарагюджю "  Фарук Коджа от футбола до живот за удара, с който нокаутира арбитър след мача от локалната Суперлига с " Ризеспор " (1:1), заяви Българска телеграфна агенция.

Други членове на управлението на клуба получиха предизвестия и санкции. Комисията също по този начин реши " Анкарагюджю " да заплати санкция от 2 милиона турски лири (69 хиляди долара). Следващите пет домашен мача на тима ще се играят без аудитория и публични лица на клуба.

Преди броени дни Фарук Коджа атакува интернационалния рефер Халил Умут Мелер на терена след последния сигнал при равенството 1:1 с " Ризеспор " в Анкара. Съдията падна на тревата и беше изритан в мелето, когато и почитатели нахлуха на терена, малко след маркирания изравнителен гол в последната минута.

Часове по-късно той се извини посредством своя юрист и подаде оставка от поста президент на " Анкарагюджю ", откакто излезе от ареста. Вчера турската прокуратура образува наказателно дело против Фарук Коджа, като той може да отиде " на топло " за 1-3 година, в случай че бъде приет за отговорен.

Мачовете на всички равнища в турския футбол бяха спрени, само че ще бъдат възобновени на 19 декември.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР