Дистанция не от 1,5, а от 2 м ще трябва

...
Дистанция не от 1,5, а от 2 м ще трябва
Коментари Харесай

Допълнителни 50 см между феновете на стадионите за спортни събития

Дистанция не от 1,5, а от 2 м ще би трябвало да съблюдават спортните почитатели, които желаят да участват на събития у нас. Това е била една от ограниченията, обсъждани на срещата сред между спортния министър Андрей Кузманов, заместник-министрите на опазването на здравето доктор Александър Златанов и доктор Тома Томов, както и представители на Българския футболен съюз.

В момента спортни събития на закрито и намерено се организират при наличие на фенове, които заемат 50% от спортното оборудване, съблюдават обществена отдалеченост от 1,5 м и носят защитни маски. Заповедта за това влезе в действие на 19 май.

Друга мярка, която е била обсъждана, е недопускането по трибуните на фенове без билет или покана. Това значи, че няма да се организират събития със свободен вход. Също по този начин присъстващите ще могат да влизат в спортното оборудване до 15 минути след началото на събитието.

Снимка: Lap.bg

В момента на по-голяма част от футболните мачове ограниченията очевидно не се съблюдават от последователите.

Новите ограничавания са обсъждани поради повишението на броя на инфектираните с ковид у нас. След срещата сред институциите стана ясно, че за момента не се планува понижаване на феновете по трибуните или цялостно затваряне на спортните уреди за почитатели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР