Дискусията с протестиращите земеделци беше напрегната на моменти. По отношение

...
Дискусията с протестиращите земеделци беше напрегната на моменти. По отношение
Коментари Харесай

Николай Денков: В близко бъдеще няма да разрешим внос на слънчоглед от Украйна

Дискусията с протестиращите земеделци беше напрегната на моменти. По отношение на слънчогледа като просвета ми следва диалог с премиера на Украйна, в който ще обясня, че в днешните диалози сме разискали, че ще има избрана квота за България и ще бъде позволена за импорт едвам откакто ние сме прецизирали какъв брой е огромна и защо става дума. В близкия интервал ние няма да позволим импорт на слънчоглед от Украйна.

Това заяви на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков след полемиките с протестиращите аграрни производители.

По думите му във връзка с останалите артикули – царевица, пшеница и рапица., за които зърнопроизводителите желаят възбрана за импорт – и сега се водят договаряния сред Европейска комисия и Украйна, дружно със земеделските министри на страните членки. „ Не знам какъв ще бъде изходът от договарянията, само че ще създадем всичко допустимо те да бъдат включени. Ако не – на двустранна основа ще проведем договаряния с Украйна за тях ”.

Той бе безапелационен, че досега не са открити каквито и да било проблеми с качеството на продуктите, внасяни от Украйна.

Министър-председателят акцентира, че до 30 септември ще бъдат изплатени всички дотации, дължими на земеделските производители.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР