Дискусия по време на Световния икономически форум в Давос се

...
Дискусия по време на Световния икономически форум в Давос се
Коментари Харесай

Историк нападна милиардерите на Давос, че не плащат данъци

Дискусия по време на Световния стопански конгрес в Давос се трансформира в сензация, откакто холандски историк нападна милиардерите, че не заплащат налози , написа " Гардиън ".

Видеото с Рутгер Брегман е споделено от десетки хиляди . Брегман е създател на книгата " Утопия за реалисти, или по-високи приходи с 5 часа работа на ден и по какъв начин да ги реализираме ".

По време на полемиката той насочи рецензия, че на форума не е обърнато внимание на основния проблем в борбата за по-голямо тъждество: богатите не заплащат обективен дял налози.

Подчертавайки, че 1 500 души са пристигнали на Давос с частните си самолети да чуят Дейвид Атънбъро за климатичните промени, Брегман изрази изненадата си, че никой не приказва за повдигане на налозите на богатите.

Слушам хората да приказват за правдивост, тъждество и бистрота, само че никой не повдигна действителния проблем с избягването на налози, нали? И богатите просто не заплащат справедливия си дял, оплака се той пред панел за равенството, проведен от списание " Тайм ".

Чувствам се като пожарникар на конференцията и на никого не е разрешено да приказва за вода , добави историкът.

Индустрията би трябвало да " спре да приказва за филантропия и да стартира да приказва за налози ", прикани той.

" Данъци, налози, налози. Всичко останало е нелепости според мен ", има вяра холандецът.

Бившият финансов началник на Yahoo Кен Голдман, който беше в публиката по време на форума, оспори мненията на Брегман. Според Голдман " панелът е тесногръд ". Той означи, че финансовата обстановка в международната стопанска система е сполучлива и открива рекорден брой работни места.

Но други участник в панела отвърна, че високата трудова претовареност не е толкоз хубаво нещо , тъй като доста хора са експлоатирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР