Дискусия относно постъпленията от таксите за преминаване на Дунав мостПарадоксално

...
Дискусия относно постъпленията от таксите за преминаване на Дунав мостПарадоксално
Коментари Харесай

Русе поема всички удари от засилващия се международен трафик

Дискусия по отношение на постъпленията от таксите за прекосяване на Дунав мост

Парадоксално е, че вместо да помогне за развиването на нашия град, основното местонахождение на Дунав мост по-скоро пречи и носи негативи.

Продължаващата рецесия със тапите и дългите опашки от тежкотоварни коли е следващо проявяване на систематичното неглижиране на периферни райони като нашия от страна на централните управляващи. Градът ни поема всички удари и отрицателни последствия от засилващия се интернационален трафик, а в това време растящите доходи от такси на Дунав мост влизат напълно и единствено в централния бюджет на национално равнище. Вместо това, забележителна част от тези средства биха могли да бъдат употребявани на локално равнище за инфраструктурно застраховане на натоварените прави, поддръжка и изцяло възстановяване на градската среда.

Призоваваме управляващите, вместо да се надпреварват в спешен PR след всяко запушване или случай, да вложат сила за взимане на устойчиви и дълготрайни ограничения за възстановяване живота на жителите. Вярваме, че е извънредно време за решителни стъпки, които да подсигуряват, че част от приходите от такси за прекосяване на Дунав мост ще остават в Община Русе.

Приканваме всички партии и обединения, регистрирани за присъединяване в изборите в Област Русе, както и жители и организации да споделят мнението си по този проблем като отговорят на следните въпроси:

1. Смятате ли, че част от приходите от такси за прекосяване по Дунав мост би трябвало да постъпва в Община Русе?

2. В случай, че да, каква част от тези доходи е най-разумно да се отделя за Община Русе?

3. Какъв е нормативният ред, по който би трябвало да се уреди постъпването на този доход в Община Русе?

Изпращайте вашите отговори и отзиви до 26.09.2022 година на имейл адрес Всички мнения ще бъдат оповестени посредством интернет без редакция.

Митко Кунчев, Управител на Сдружение “Проект 7000 ”
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР