Дискът на Трио Чаушеви е подходящ за дълъг път. Слушайки

...
Дискът на Трио Чаушеви е подходящ за дълъг път. Слушайки
Коментари Харесай

Величка и Вели Чаушеви: Дъщеря ни спечели изключително престижен конкурс в Прага

Дискът на Трио Чаушеви е подобаващ за дълъг път. Слушайки диска " Животът е музика " може да се кара съответно и в положително положение на духа, твърди музикалното семейство в предаването  " Един неделен ден по шосето " с Або по Радио " Фокус ".

Коренът на триото е музикантски. Любовта към музиката, от класика до фолклор, се предава и на децата им. Диана Чаушева е вокалист и цигулар, а Гого Чаушев се увлича от бийтбокса.

Домът им е изпълнен с разнообразни музикални принадлежности, те са и преподаватели, и композитори. 

" Най-доброто за един композитор е да има кой да му извърши творбата, твърди Велин Чаушев. 

Връзката сред преподавател и възпитаник е значима, счита пък Величка Чаушева, която е и учител.

" Диана носи музиката в себе си, към нея има една харизма, която допира хората. Имало е сътрудници, които са казвали, че тя е родена за сцената. Тя свири от 6-годишна на цигулка, в този момент е 16. Това е нейният път. Едно от най-големите й достижения е, че предходната година завоюва " Концертино Прага ", който е 56-годишен конкурс, който е един от най-старите в Европа. Мисля, че няма аналог в нашата история българин да е печелил най-голямата премия, тъй като има най-различни категории ", сподели Велин. 

" За първа година финалът се случи онлайн, където трябваше да изсвирят цялостен концерт с оркестър и на момента журито да дефинира спечелилия. Тя беше без нас, трябваше да свири късно вечерта и когато тя завоюва първа премия аз дори не разбрах незабавно, а нейната госпожа го разбра по интернет и ми се обади ", сподели Величка Чаушева.

Диана Чаушева ще издаде диск в Чехия.

Або
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР