Дисидент с нагли лъжи пробва да изкара себе си и

...
Дисидент с нагли лъжи пробва да изкара себе си и
Коментари Харесай

Наглост! Щерката на Цветан Василев пробва да се изкара дисидент с лъжи

Дисидент с нагли неистини опитва да изкара себе си и родителите си щерката на банкера дезертьор Цветан Василев – Радосвета. Василева-младша, която сходно на майка си и татко си е обвинена, от няколко дни е изключително дейна в нета, като новото й начинание е да списва блог, посредством който да сипе тонове погрешна информация, написа " Монитор ".

Блогът е стартиран при започване на седмицата, само че за съществуването му стана ясно едвам в четвъртък с помощта на вещата интервенция на карикатуриста на заплата при олигарха и газов барон Сашо Дончев – Христо Комарницки. Комарницки популяризира с постинг във Facebook послание от страна на Радосвета Василева, оповестено в блога й, което незабавно бе подето от главните флагмани на фабриката за подправени вести. Сред тях първи се оказаха Прокопиевият „ Дневник “ и „ Фрогнюз “ на сътрудника на Държавна сигурност на хранилка при Цветан Василев Огнян Стефанов.

Във въпросното послание Радосвета Василева, която бе подведена под наказателна отговорност за пране на пари, изяснява, че била арестувана в Сърбия въз основа на издадена на 14 август интернационална заповед. Според граничещата със сюжет на холивудски филм версия, стартирана от Младша, тя била задържана, откакто отишла „ на посетители “ на родителите си в Белград и спазила законовото си обвързване да отиде в полицията да се записва, защото щяла да остане в Сърбия повече от ден. По-нататък в сюжета, разказван от Василева, се твърди, че решението за задържането й било показано пред сръбски съд, който я бил пуснал против мярка за неотклонение. Каква тъкмо, не се споделя.

Оказа се обаче, че приказката, стартирана от Младша, е неистина от начало до конец. Потърсени за коментар на изказванията й, че е арестувана в Сърбия, от българската прокуратура обясниха пред „ Монитор “, че няма по какъв начин Василева да е арестувана в Белград въз основа на интернационална заповед, издадена на 14 август. Първата заповед за задържането й е издадена на 15 август – ден откакто наблюдаващият прокурор е издал разпореждане за привличането й като обвинена, съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

В същото време „ Монитор “ научи, че обратно на изказванията на Василева, че към този момент има мярка за неотклонение в Белград –т.е. От там сигурно би трябвало да са известили българските управляващи за местонахождението й, родните проверяващи нямат каквито и да било публични данни къде тъкмо се намира щерката на банкера дезертьор, източил близо 4 милиарда от КТБ. Според източниците на „ Монитор “ даже е допустимо Василева преднамерено да се пробва да стартира тази версия освен с цел да поддържа имиджа на жертва, който тя и родителите й се пробват да си изградят от няколко седмици насам, само че и с цел да подмятна лъжливи следи на проверяващите за местонахождението си. В поддръжка на това подозрение идва и фактът, че броени дни преди да разгласява въпросното послание Василева започва подписка в поддръжка на татко си и фамилията си, в която като се изключи че изкарва себе си „ академик “, а татко си почтен „ човеколюбец “, написа, че се намира в Лондон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР