Диригентът Христо Христов, който е праплеменник на Гоце Делчев каза,

...
Диригентът Христо Христов, който е праплеменник на Гоце Делчев каза,
Коментари Харесай

Праплеменникът на Гоце Делчев – диригентът Христо Христов: България винаги е била сателит на Русия

Диригентът Христо Христов, който е праплеменник на Гоце Делчев сподели, че това, което знае за Делчев е, че той е бил доста добър човек: " Много хора са го харесвали и са го следвали, тъй като той е бил водач. Той е характерен представител на нашият народ. "

 

Христов уточни: " България постоянно е била спътник на Русия. Един другар обичаше да споделя един израз. Мисля, че той важи за дейностите или по-скоро бездействията на България да си върне костите на Гоце Делчев. Той гласи: " Има обстановки, след които ставаш полковник или мъртвец. " България остана в ролята на спътник. "  

 

Според Христов нашата страна в никакъв случай не е имала опция да изкаже друго мнение или да се опълчи на това за какво тленните остатъци на Гоце Делчев са в РСМ: " Всяка година вървим в Скопие, оставяме по едно цвете на гроба на Гоце Делчев и си отиваме. Но предходната година стояхме 3 часа извън. Не е обикновено такова отношение към наследниците на революционера. "

Днес се означават 151 години от рождението на революционера Гоце Делчев. След побоя над Христиан Пендиков в Охрид напрежението сред България и Македония бързо ескалира. Стигна се до обществени закани против Пендиков и за предизвестия български политически лица да не вървят в Република Северна Македония за честванията. За да успокои пристрастеностите България върна посланика ни в Скопие, а през днешния ден в поръчител за сигурността на българите се трансформира служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, който участва на честванията в Скопие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР