Дирекцията „Централно координационно звено“, която следи за начина по усвояването

...
Дирекцията „Централно координационно звено“, която следи за начина по усвояването
Коментари Харесай

МФ поема дирекцията, следяща усвояването на евросредствата

Дирекцията „Централно координационно звено“, която следи за метода по усвояването на средствата от Европейския съюз по оперативните стратегии, минава от Министерския съвет към министерството на финансите. Това поддържа на първо четене болшинството в Народното събрание с признатите ремонти в закона за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове.

От ГЕРБ показаха опасения, че сходна законодателна смяна ще провокира административен безпорядък и ще докара до свръхконцентрация на функционалности в министъра на финансите. Депутатът Красимир Вълчев уточни:

„В същото време към министъра на финансите са сертифициращият и одитният орган, които би трябвало да постановат корекции. Особено одитният орган! Няма ли да бъде министърът на финансите в спор на ползи да постанова промяна за нещо, в което централното координационно звено е взело участие?“.

Според ръководещите смяната е в вярната посока и ще сътвори ефикасна нормативна рамка за ръководството на европейските средства.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР