Дирекция “Национален парк Пирин започна издаването на разрешителни за добиване

...
Дирекция “Национален парк Пирин започна издаването на разрешителни за добиване
Коментари Харесай

НП “Пирин започна издаването на разрешителни за добив на дърва за огрев

Дирекция “Национален парк Пирин ” стартира издаването на разрешителни за извличане и превозване на дървесина от локалното население. Заявленията се одобряват в офиси на дирекцията в общините Банско, Разлог, Добринище, Сандански и Кресна, на чиито територии има паркови сектори.

Банско

Тази година на територията на Дирекция “Национален Парк Пирин ” е позволено добиването на дървесина за огрев единствено за персоналните потребности на семейства от района. Фирми, които добиват дърва за промишлени потребности, няма да се позволяват до парковите сектори.
Мартин Лазаров, шеф на Дирекция “Контрол и защита ” при “Национален Парк Пирин ”:
Дървата ние ги даваме на корен в гората, в насажденията, които са планувани за осъществяване на поддържащи и възстановителни действия със съпътстващ рандеман на дървесина. От предпазената територия могат да се употребяват обли дървени материали и дърва за огрев до 10 метра кубични пространствени дърва за огрев, включително 2 метра кубични обли дървени материали.
Цената, против която семействата могат да получат позволение за рандеман на дърва за огрев е 4 лв. за кубик иглолистен материал и 10 лв. за кубик широколистна дървесина.
Мартин Лазаров, шеф на Дирекция “Контрол и защита ” при “Национален Парк Пирин ”:
За този сезон нашите чиновници са материализирали към 3000 метра кубични дърва за огрев.
Заявленията за рандеман на дърва за огрев, подадени от локалното население, се обработват в 14-дневен период, след което на утвърдените се издават разрешителни за рандеман и превоз на дървесината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР