Дирекция Международно оперативно сътрудничество“ към МВР предупреждава за разпространението на

...
Дирекция Международно оперативно сътрудничество“ към МВР предупреждава за разпространението на
Коментари Харесай

Внимание! Фалшиви имейли идват от името на официални институции

Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ към Министерство на вътрешните работи предизвестява за разпространяването на лъжливи имейли от името на публични европейски или национални правоохранителни институции, оповестиха от министерството.

Информацията за такива подправени имейли е получена в Министерство на вътрешните работи по канала на Европол. Съобщения гласят, че жертвите са обект на следствие, обвързвано с детска порнография, заради което следва да заплатят избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното гонене против тях .

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че нямат процедура за информиране на жителите по електронните пощи. Експертите поучават при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже отварянето им, тъй като това може да крие възможен риск за техните електронни устройства.

С цел повишение на информираността и бдителността за сходни измами, Европол е разработил клип с предпазен темперамент.

През август месец Министерство на вътрешните работи предизвести за зачестили подправени имейли от името на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП), приканващи за събаряне на атачмънт – " уведомление за полицейска призовка ". В съответния случай се касае за така наречен „ фишинг “ известия, илюстрирани с логото на орган на Министерство на вътрешните работи, осведомят от ведомството. Мейлите на вътрешното ведомство и на останалите институции в страната ни наложително съдържат разширението ".bg ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР