Директорските съвети на ЦГМ и Чистота Искър останаха в по-малък

...
Директорските съвети на ЦГМ и Чистота Искър останаха в по-малък
Коментари Харесай

Защо не трябва да оставяме общинските дружества без ръководства?

Директорските препоръки на ЦГМ и Чистота Искър останаха в по-малък състав, заради прекосяване на досегашните членове на други позиции. Двете сдружения са извънредно значими за нашия град. Предоставят услуги свързани с организацията на Градския превоз и паркирането, както и с почистването и екологосъобразното отнасяне на отпадъците в София.
Това декларира зам.-председателят на Столичния общински съвет (СОС) Николай Стойнев, оповестиха от пресцентъра на СОС.
Съгласно решение на Върховен касационен съд 282/18.12.2018г. решенията на управления, които са под законно открития най-малко членове са оскъдни.
В същото време от Октомври тази година е в действие Закон за обществените предприятия, който залага нови условия към членовете на управителни и контролни органи на държавни и общински сдружения. Съгласно чл.21ал.1 изискванията и реда за осъществяване на състезания се уреждат в Правилник за използване на закона. В период до 6 месеца той би трябвало да бъде направен.
" Ето за какво не можем в този момент обявим конкурс, както не можем да оставим сдруженията с нелегитимни управителни органи. Предстои счетоводно привършване на годината, правене на обвързваните с това доклади, създаване и приемане на бизнеспланове, както и решение на всички въпроси, свързани с активността, които не са от компетентността на СОС. Ето за какво се постанова да определим претенденти, които имат нужното обучение, професионални качества и задоволителен управнически опит. Познават работата на общината, както и работата на сдруженията и с квалификациите си могат да оказват помощ компаниите да работят по-ефективно до провеждането на конкурс според закона. ", добави Стойнев.
Димитър Дилчев- Магистър по математика и по енергиен бизнес, като и специализация по обществена администрация. Работил в ИТ бранша до избирането му за кмет на Студентски. В момента ЦГМ построява електронната система за таксуване и ще бъде потребен с познанията си за нейното използване.
Цветомир Жеков - магистър по технология и ръководство на превоза. Специализация по тази тематика в лицей във Англия. Опит в работата на общинска компания, зам.кмет и кмет на регион. Това ще способства за положителното обмисляне на работата на ЧИ, по ръководство на автопаркаи транспортиране на боклуци.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР