Директори, учители и родители се обявиха в подкрепа на охранителя

...
Директори, учители и родители се обявиха в подкрепа на охранителя
Коментари Харесай

Заплашваният с палка ученик в село Комарево бил провокатор

Директори, учители и родители се оповестиха в поддръжка на охранителя Иван Радославов, който беше упрекнат от 16-годишен възпитаник от село Комарево, че е размахал палка пред лицето му.

Действията на охранителя бяха избрани като демонстрация на систематична експанзия, а в поддръжка на това изказване се изрекоха родители на други възпитаници от същото учебно заведение.

Дни, откакто се разгласи случая, Радославов беше отхвърлен от служба, само че в негова отбрана излязоха хора, които описаха в ефира на „ Тази сутрин”, че ученикът, отправил обвиняванията, е проблематичен и неведнъж влизал в спор с близките.

А кулминационната точка била достигната в учебния рейс: „ Момчето се качи в рейса, стартира да чопли семки, стартира да се разхожда по рейса – от седалка на седалка, и аз го предупреждавах над 5-6 пъти. И най-после той сподели: „ Ще взема и ще ви смъква вас двамата с водача и ще карам автобуса”. И тогава аз размахах палката за почит, тъй като това негово държание към този момент ми е пристигнало до тука”, оплака се охранителят.

Версията му поддържа и водачът на рейса, както и родител, чието дете е било очевидец на случката: „ Синът ми е дете в трети клас. Директно сподели думите, които сподели и охранителя. След този случай, откакто към този момент е отхвърлен, освен моето дете, всички деца пътуват със боязън, че не знаят какво ще се случи, няма кой да ги защити”.

Общинският контрольор Боряна Петкова изясни, че според нормативната уредба в учебния рейс би трябвало да има компаньон. В случая това е бил охранителят Радославов. Според Петкова историята с проблематичния възпитаник демонстрира неналичието на поддръжка от страна на някои родители и най-много на локалната власт в лицето на кмета на село Комарево – Шибил Кирилов, който настоя учебния охранител да бъде уволнен.

По думите на Петкова в предишното родителите на ученика са отказвали да се срещат с управлението на учебното заведение, когато са били викани, и се е наложило представители на школото да вървят при тях.

Петкова изясни, че има избрани правила, които учениците би трябвало да съблюдават, и за това в една посока би трябвало да работят и родители, и учители.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР