Директори не отчитат рязко отказване на присъствените уроци заради новия

...
Директори не отчитат рязко отказване на присъствените уроци заради новия
Коментари Харесай

След ваканцията: „Омикрон“ не спря учениците да се върнат в клас

Директори не регистрират внезапно отричане на присъствените уроци поради новия вид на вируса. Образователното министерство към момента няма данни какъв брой от децата в България се върнаха в клас.

bTV разполага с информация за София. Очакванията са до 80% от учениците да не престават с часовете в класната стая.

Под карантина са над 400 деца или 0,3% от всички, а тези със документ – 12% от учениците в София.

В областите с над 250 болни на 100 000 души население тестването на учениците е наложително. В едно от столичните учебни заведения регистрират растеж на заболеваемостта с над 70%. От у дома не престават да учат 30 от 1500 възпитаници.

Новият вид към този момент не тормози родителите и през днешния ден всеобщо пуснаха децата си на учебно заведение присъствено.

„ В съвсем 100% от случаите не е заболяване на самото дете, а на някой от фамилията, където има баби и дядовци. Тревожат се да не донесе нещо и да докара до съдбовен край “, разяснява зам.-директорът Симеон Ангелов.

Останалите се върнаха с тестване. За някои това се случи във фоайето на учебното заведение. В това учебно заведение със зелен документ са 100 деца. Те няма да се тестват.

Масово децата споделят, че не се тормозят, тъй като се пазят – носят маски и употребяват дезинфектанти. Директорите, които упорстват тестванията да се вършат у дома от родителите, не се тревожат от операция на резултата.

„ Поемат своята си отговорност, тъй като това е тяхното дете. Ако те го изпратят в учебно заведение с позитивен тест и го укрият, то заразяват останалите и се проваля целият учебен развой “, добави Ангелов.

Контролните и класните работи за оформяне на оценките за първия образователен период ще се правят присъствено за всички здрави деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР