Директори и училищни лидери от 16 училища в Бургас завършиха

...
Директори и училищни лидери от 16 училища в Бургас завършиха
Коментари Харесай

Завърши първият випуск училищни лидери в Мениджърска академия за училищни директори в Бургас

Директори и учебни водачи от 16 учебни заведения в Бургас приключиха първото локално издание на " Мениджърска академия за учебни шефове “, проведена от съдружие " Образование България 2030 “ в партньорство с община Бургас и с поддръжката на AIBEST – Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.

Тримесечната обучителна стратегия цели да развие мениджърските умения на учебните водачи благодарение на шерване на положителни практики и работещи принадлежности от бизнеса. В първото си локално издание в Бургас Мениджърска академия срещна сполучливи мениджъри от фирмите Скейл Фокус /Scalefocus/ и Съдърланд /Sutherland/, опериращи в областта на ИТ услугите, с учебни водачи от 16 бургаски учебни заведения. Темите на образованията включваха ръководство на времето и дилемите, предоставяне и приемане на противоположна връзка, прехвърляне на функции и отговорности в екипа, ръководство на спорове, принадлежности за обосноваване на екипа.

Освен от бизнес лекторите, участниците учиха и обменяха опит и практики между тях. Така сред тях се развива общественост, която дружно работи за по-качествено обучение като се поддържа в развиването на основни мениджърски умения в учебните екипи, превъзмогване на провокации и шерване на триумфите.

По време на заключителното събитие госпожа Диана Саватева, отрасловият заместник-кмет Култура, туризъм и спорт, поздрави участниците за сполучливото довеждане докрай на програмата от името на кмета на община Бургас господин Димитър Николов и отрасловия заместник-кмет Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики госпожа Йорданка Ананиева. Тя означи какъв брой значимо е точно посредством сходни планове да се предизвиква ученето през целия живот както на учебните водачи, по този начин и на техните екипи и на младежите, учащи се в учебно заведение.

Веселин Димитров, изпълнителен шеф на съдружие " Образование България 2030 “, означи, че Мениджърска академия се трансформира в сполучливо пространство за продан на опит, принадлежности и практики сред бизнеса и учебното заведение и добави:

" Именно взаимоотношението сред цивилен организации като " Образование България 2030 “, виновни бизнес компании и институциите способства за триумфа на плана. 3 месеца, 5 тематики, 2 обучителни модула, 2 бизнес компании и 33-ма учебни водачи от бургаски учебни заведения – през днешния ден слагаме край, само че и ново начало на бъдещите ни взаимоотношения “.

В събитието се включиха и мениджърите, които влязоха в ролята на лектори в границите на Мениджърска академия. Миглена Стоянова от Sutherland показа, че за техния екип е било извънредно наслаждение да предадат част от своя опит, само че и да се запознае с всички стимулирани учебни водачи, които са ключът към бъдещето на младежите в Бургас. Цветан Смърдански, представител на Scalefocus, означи, че уменията, които са развили учебните водачи в програмата са безпределно значими за всеки управител и се надява те да допринесат за развиването на учебните екипи. Той уточни, че най-ценният запас за всеки водач, в компания или в учебно заведение, е времето и посредством възстановяване на редица умения за ръководство в границите на програмата, учебните водачи си обезпечават повече от този скъп запас, който да употребяват за развиване на учебното заведение.

Училищните водачи също споделиха по какъв начин Мениджърска академия е подкрепила тяхната работа и какво ще приложат от програмата. Те подчертаха какъв брой потребно е било за тях да се допрян до скъпите практики за обосноваване и сближение на екипите на бизнеса и другата позиция към тези процеси.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР