Директоратът на Международния валутен фонд одобри тригодишен заем за Аржентина

...
Директоратът на Международния валутен фонд одобри тригодишен заем за Аржентина
Коментари Харесай

МВФ отпуска 50 млрд. долара на Аржентина

Директоратът на Международния валутен фонд утвърди тригодишен заем за Аржентина в размер на 50 милиарда $, съобщи ДПА.

Аржентина има неотложен достъп до 15 милиарда $ от заема. Половината от тази сума ще се употребява в поддръжка на бюджета на страната.

Останалите 35 милиарда $ ще бъдат отпускани на траншове през тригодишния период на заема и ще са подложени на тримесечни прегледи от изпълнителния орган на МВФ.

Правителството на Аржентина, което изиска финансовата помощ при започване на май, съобщи, че 35-те милиарда $ са " предохранителна мярка ", уточни МВФ в изказване.

Икономическият проект на държавното управление на Аржентина " цели да укрепи националната стопанска система посредством възвръщане на доверието на пазарите с поредна макроикономическа стратегия ", която се нуждае от по-малко финансиране, работи за погашение на дълга и цели намаление на инфлацията, сподели МВФ.

" Важно е да се означи, че проектът включва ограничения за отбрана на най-уязвимите хора посредством опазване на разноските за обществени помощи, а при положение на утежняване на обществените условия, обезпечаване на опция за увеличение на разноските за обществената защитна мрежа на Аржентина ", съобщи Фондът.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР