Директората и семейството й се сдобиват с внушителни имоти в

...
Директората и семейството й се сдобиват с внушителни имоти в
Коментари Харесай

Из дебрите на имотния регистър - Величка Велянова и компания в “Треска за злато”

Директората и фамилията й се снабдяват с внушителни парцели в цяла София

Ако някой безпристрастен човек, или пък данъчен, или магистрат си направи труда да се снабди със информация за две физически лица от Агенцията по вписвания /информацията е публична/ и разпечатаните страници се подвържат, ще се получи приблизително по размер и формат томче.

Гореспоменатите физически лица са: Величка Велянова Пейкова - и.д. шеф от 35 години на Италианския колеж в Горна баня и Зорница Венцеславова Пейкова - щерка на незаменимата и безконечна изпълняваща длъжността шеф. За придобиването на недвижими парцели те са употребявали всички нотариални похвати, от време на време прекомерно неразгадаеми, евентуално за илюзия на съперника - нещо като защитната реакция на октопода, който трансформира цвета и формата си с цел да се защищити от хищници.

Но за октопода ще стане още веднъж дума малко по-нататък.

А справката.., справката е същинска джунгла от „ прехвърляния " на апетитни недвижими парцели във всички най-атрактивни дестинации на Р. България - сделки, доброволни делби, размени, дарения, констативки, прехвърляния в осъществяване на дълг с н.а., компенсации и така нататък и тъй наречените С други думи, несъмнено става дума за едно от най-заможните български фамилии.

Апартаменти, гаражи, имоти, поземлени парцели и гори в столичните квартали Лозенец, Павлово, Бъкстон, Банкя, Горна баня, Красно село, Овча купел, Казичане; в Созопол, Аркутино, Троян, с. Соколово, с. Радювене, Чифлик - описът е дълъг и енигматичен.

Прекрасната образователна база на Италианския колеж, ситуирана върху 104 дка в полите на Люлин планина и още 120 дка до комплекс „ Камбаните ", притеглят като магнит половин дузина небезизвестни лица с вкус към недвижимите парцели в тъй наречените

„ Училищно настоятелство ". Всъщност това е съдружие с нестопанска цел, само че в частна изгода, което всъщност е в нарушаване на Закона за предучилищното и учебното обучение. В нарушаване на същия закон е и присъединяване на и.д. шеф Велянова като член на Настоятелството. Но точно тук неукротимият предприемачески дух на старата директорка намира питателна среда за разнообразни бизнес партньорства и „ планове ".

Но да се върнем към метафората с октопода - Членове на сдружението в частна изгода, тъй наречените „ Училищно настоятелство " /УН/, които от дълго време не са родители на възпитаници в Лицея /парадокс/, учредяват най-различни частни фондации, сдружения, асоциации, свързани като с пъпна шнур с държавното учебно заведение.

5-6 са главните играчи от УН, най-близкото обграждане на Госпожата - бизнес дама /баба/, които в явен спор на ползи, дружно с нея, учредяват и стават притежатели на частните „ Чифлик 2006 " ЕООД, „ Камбана-НУК " ЕООД, Частна детска градина „ Д-р Мария Монтесори " , Частно главно учебно заведение с ранно чуждоезиково образование „ Д-р Мария Монтесори " и други Безотчетните доходи от държавната хранилка - ясла дотолкоз им се услаждат, че същата тази компания закупува в режим на съсобственост и големи имоти в Горна баня, които по-късно дава на строителни компании против обезщетение - жилища. Лесно можете да се досетите дали някой от въпросните тарикати е бръкнал в личният си джоб за покупко-продажбите по сделки.

„ Компанията " си има и нотариус - именитият столичен нотариус Стилиян Тютюнджиев (той също е член на УН и на управителните органи на частните субекти -пораждащо подозрение за спор на интереси). Не загатваме имената на останалите „ съдружници ", защото за никого не е проблем да се снабди с нужната информация, която е обществена, най-малкото пък за „ бдителните " проверяващи и проверяващи органи...

Дали този най-фрапиращ корупционен скандал в просветителната ни система ще бъде развързан - топката е в полето на Национална агенция за приходите и проверяващите?

Източник/автор:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР