Директорът на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров ще остане на поста

...
Директорът на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров ще остане на поста
Коментари Харесай

Пирогов дочака ротацията: Новата власт запазва директора въпреки скандалите

Директорът на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров ще остане на поста си най-малко до края на април, откакто новият длъжностен здравен министър Галя Кондева анулира заповедта на Христо Хинков за уволнението му.

Това е първото обществено оповестено решение на Кондева след поемането на властта на 9 април.

Оставката на Димитров беше желана освен от Хинков (заради одитен отчет, открил финансови нарушения), само че и от околните на умрялата 15-годишна Даная в серия митинги.

Нищо от това не е трансформирало мнението на служебната власт.

" Към момента инспекциите на виновните институции не са открили злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница. Потвърдено е само, че при възлагането на публични поръчки в лечебното заведение са позволени административни нарушавания ", се споделя в позицията, без дума за проблема " Даная ".

Договорът на Димитров като шеф изтича в края на април и следва провеждането на конкурс - нещо, което Христо Хинков опита да направи в последните месеци от ръководството, само че беше спрян.

Според новият здравен министър - " не са наложителни промени в управлението " до приключването на към момента необявения конкурс.

" Породеното през последните месеци напрежение оказва отрицателно въздействие върху доверието на пациентите и върху медицинските експерти, а краткосрочната смяна в управлението ще докара до нарушавания в естествения им темп на работа ", се споделя още в прессъобщението, което повтаря изказванията на здравното управление на " Пирогов ", противопоставящо се на опитите за промяна на шефа.

Именно по време на съвещание на Медицинския съвет през февруари 2024 един от участвалите разясняваше, че " Въпросът е да устискаме до 6-ти март (оставката на Николай Денков и неслучилата се ротация, б.р.). Е, това е истината. Казвам го на български език ".

На процедура Галя Кондева единствено икономисва на Валентин Димитров в допълнение оскърбление, каквото той самичък си предизвиква по делото за обжалване заповедта за уволняване.

За да протака още и още, Димитров отхвърляше да заплати 15 лв. правосъдна такса с изказванието, че е прекомерно висока.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР