Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Бил Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Бил Бърнс
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ с ново предложение за прекратяване на огъня в Газа

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Бил Бърнс показа ново предложение за договарянията за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас на среща, извършена в Кайро, заяви Си Ен Ен.


Предложението на Съединени американски щати включва освобождението на още палестинци от израелски затвори в подмяна на 40 заложници, държани от Хамас в Газа.

Източникът съобщи, че Съединените щати биха желали също по този начин на палестинците от северната част на Газа, които са избягали на юг поради войната, да бъде разрешено да се върнат по домовете си.

На срещата, извършена през уикенда, са участвали катарски, египетски и израелски публични лица и всички те са удостоверили, че ще проучат новото предложение на Вашингтон.

В същото време представители на Хамас, която Съединени американски щати и Европейски Съюз считат за терористична организация, се срещнаха в Кайро с представители на египетското разузнаване, оповестяват локалните медии.

Войната сред Израел и Хамас избухна на 7 октомври, откакто Хамас извърши терористични набези в южната част на Израел, при които починаха към 1200 души и бяха взети повече от 250 заложници.

По данни на Министерството на здравеопазването в Газа, което се управлява от Хамас, до момента при офанзивата на Израел в Ивицата Газа са починали над 33 100 палестинци. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР