Директорът на Център „Жорж Помпиду“ – Париж Бернар Блистен пристига

...
Директорът на Център „Жорж Помпиду“ – Париж Бернар Блистен пристига
Коментари Харесай

Директорът на Център „Жорж Помпиду“ – Париж със специална лекция в София

Директорът на Център „ Жорж Помпиду “ – Париж Бернар Блистен идва със собствен екип в София по специфична покана на кмета Йорданка Фандъкова и министъра на културата Боил Банов в резултат на интереса, деклариран от Центъра да изследва опцията за основаване на сбирка от българско авангардно и модерно изкуство, което да бъде показано във Франция.

Блистен ще гостува за първи път в България и на 2 юни от 15.30 ч. ще изнесе лекция във Френския институт. Пред аудиторията той ще показа активността на Центъра „ Жорж Помпиду “, а основният организатор Никола Лиучи-Гутников ще опише за плана „ Колекция! “ – едно от най-значимите дарения на модерно съветско изкуство в света, което беше показано с огромен триумф през 2017 година в Центъра.

Същият ден Бернар Блистен ще гостува на кмета Йорданка Фандъкова и се чака двамата да обсъдят опциите на София да показа българско изкуство в Париж.

Организатори на визитата на Блистен и екипа на Център „ Жорж Помпиуду “ – Париж са кураторът Десислава Димова, фондация МУСИЗ и Столичната община.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР