Директорът на СУ Найден Геров“ в Пловдив е освободен със

...
Директорът на СУ Найден Геров“ в Пловдив е освободен със
Коментари Харесай

Уволниха директора на пловдивското училище, където бяха писани оценки на починал ученик

Директорът на СУ „ Найден Геров “ в Пловдив е освободен със заповед на началника на Регионалното ръководство на образованието, оповестиха от просветното министерство.

На мястото на досегашния началник ще бъде назначен краткотрайно изпълняващ длъжността.

По-рано този месец Euronews Bulgaria описа за стартирана инспекция на всички равнища за позволени нарушавания в пловдивското учебно заведение.

Инспекторатът по обучение в града е бил сезиран, че в учебното заведение редовно не престават да се пишат оценки на ученичка, която е изгубила живота си .

" Практиката продължава с месеци, прави се от повече от един преподавател, а главното подозрение е, че е направено, с цел да се получава държавна дотация за съответния възпитаник и/или, с цел да не се допусне разпускане на паралелката ", показаха подозренията си от министерството на образованието при започване на септември.

Първи за порочната процедура заяви пловдивският уебсайт " Марица ". По документи детето се е водило постоянен възпитаник и даже му били писани оценки, а от учебното заведение пробвали да потулят случая , открила инспекция на изданието.

По информация на медията това не е единственият случай с мним възпитаник в СУ " Найден Геров ".

Окончателният отчет на експертната група от МОН, осъществила цялостната инспекция, ще бъде възложен в най-кратки периоди на просветния министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР