Директорът на СДВР Любомир Николов и заместник градският прокурор на

...
Директорът на СДВР Любомир Николов и заместник градският прокурор на
Коментари Харесай

Полицаят, прострелял 18-годишен заподозрян за обир, лично го закарал до болница

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и заместител градският прокурор на София дадоха брифинг.

Те разкриха, че служителят на реда, прострелял 18-годишен обвинен за грабеж в София, персонално го е закарал с патрулния автомобил до болница, осведоми Българска национална телевизия.

В нощта на 17 против 18 септември в Четвърто районно управление (на МВР) в столицата две девойки са подали сигнал за обир на телефон 112 Грабежът бил осъществен от трима непознати, очевидно към 18-годишни, облечени със суичери и маски на лицето.

Незабавно на мястото е изпратен полицейски екип. По-късно, към 5:30 часа постъпва сигнал от защита на търговски обект на бул. " Черни връх ", че три лица прескачат оградата и се отдръпват към кръговото на зоологическата градина.

Органите на реда търсят лицата и откриват, че това са тримата от сигнала за обир по-рано. Заподозрените влизат в рейс 120, който стопира поради подадения полицейски сигнал. Тогава тримата младежи пробват да избягат.

" След дейностите на Министерство на вътрешните работи са открити едно лице в рейса и двама, които се пробват да избягат. В този миг единият от служителите на реда потегля след двамата бягащи и на няколко пъти извиква " Стой, полиция! Ще изстрелвам! ". Лицата не се преценяват с командата, служителят създава два контролни изстрела, същото е доказано и от очевидци, след което и изстрел по едното от бягащите лица ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Когато вижда, че е ранил момчето и няма време да се чака кола за спешна помощ, служителят на реда го е превозил с патрулния автомобил до болница Токуда. След намесата на лекарските екипи се открива, че младежът е умрял.

" Искам да заявя, че полицейският чиновник, създал изстрела е безукорен със 7 години стаж в системата, на 3 години, доста кратно награждаван, в това число от министри ", съобщи Николов.

Задържаните за грабежа са остарели познайници на полицията и е открито, че са направили голям брой грабежи в региона, в който е станала престрелката, уточни още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР