Директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин неотдавна

...
Директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин неотдавна
Коментари Харесай

Шефът на руското разузнаване, вписан в доклада "Кремъл", е бил в САЩ преди дни

Директорът на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин наскоро посети Съединени американски щати за среща с американските си сътрудници. Това съобщи през днешния ден съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов в ефира на програмата " 60 минути " на телевизия " Россия 1 ", оповестиха " Ройтерс " и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция. По-късно източници на " Ройтерс " цитираха източници от Съединените щати.

Наришкин, който е в листата на американското финансово министерство с лица, които може да бъдат глобени, провел съвещания с американските си сътрудници, в това число за " взаимната битка с тероризма ", декларирал посланикът. Посещението се състояло предходната седмица, отбелязва " Ройтерс ", като цитира осведомени източници. Според тях Наришкин се е срещнал с Директора на националното разузнавате Дан Коутс и шефове на други организации. От кабинета на Коутс отхвърлиха коментар, само че увериха, че " всяко взаимоотношение с непознати разследващи организации би било осъществено в сходство с законите в Съединени американски щати. "

Руският дипломат означи, че взаимната работа на съветските и американските спецслужби " не се вижда от читателите и феновете ", само че тя ще продължава и отсега нататък. " В най-трудното време контактите сред спецслужбите продължаваха. Политиката си е политика, а работата си е работа. Има политически лозунги, само че има е действителна работа ", изтъкнал дипломатът, представен от ТАСС. Думите на посланика бяха препредадени и от профила в " Туитър " на съветската задача във Вашингтон.

Наришкин оглави разузнаването през есента на 2016 година, а преди този момент беше ръководител на съветската Дума. Според външното министерство в София трябваше да посети България през май 2014 година, само че визитата се e отменила поради визовите наказания, налошени от Европейския съюз поради рецесията в Украйна. Руският парламент отхвърли информацията, че той е възнамерявал аудиенция в София.

Посещението му изостря вътрешнополитическия звук в Съединени американски щати на фона на продължаващото следствие за съветска интервенция в изборите и за съглашателство сред лица от предизборния щаб на президента Доналд Тръмп и Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР