Директорът на регионалната митническа дирекция в Букурещ Пол Петроф е

...
Директорът на регионалната митническа дирекция в Букурещ Пол Петроф е
Коментари Харесай

Задържаха ръководителя на регионалната митническа дирекция в Букурещ с подкуп

Директорът на районната митническа дирекция в Букурещ Пол Петроф е бил арестуван от прокурори на Националната дирекция за битка с корупцията (DNA) за взимане на рушвет. Това излиза наяве от прессъобщение на институцията, изпратено и до редакцията на Българска телеграфна агенция. 
Според проверяващите Пол Петроф е изискал от предприемач заплащането на задатък в размер на 50 000 евро за закупуване на апартамент и други непозволени облаги, в подмяна на помощ за приемане на разрешителни. По случая е формирано наказателно произвеждане, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция  Мартина Ганчева.
Пол Петроф е арестуван за 24 часа с още петима души - чиновници в румънската митническа работа и в районната митническа дирекция. Те са поискали и получили от няколко предприемачи, които са правили своята активност в няколко търговски центъра в град Букурещ и окръг Илфов, непозволени облаги, състоящи се от общите суми от 60 600 леи, 11 500 щатски $, 600 евро, 408 чифта спортни обувки и 1000 подправени парфюма.
„ Парите са били поискани и получени от петимата обвинени за да пропуснат да сформират наказателна тъжба по отношение на установени проблеми и да извършат инспекциите по метод, който би бил удобен за предприемачите “, се споделя в публикуваната от Националната дирекция за битка с корупцията (DNA) информация. 
Днес петимата обвинени би трябвало да бъдат показани пред съда в Букурещ с предложение за предпазен арест за 30 дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР