Директорът на Регионалната библиотека Сава Доброплодни Росица Петрова бе удостоена

...
Директорът на Регионалната библиотека Сава Доброплодни Росица Петрова бе удостоена
Коментари Харесай

Удостоиха Росица Петрова, директор на РБ  Сава Доброплодни с почетен знак на Община Сливен

Директорът на Регионалната библиотека " Сава Доброплодни " Росица Петрова бе удостоена с почетен знак - Плакет на Община Сливен от кмета Стефан Радев. Наградата се връчва за приноса й за развиването на културния и публичен живот на Сливен и запазване на историческата му памет, както и във връзка нейната 60-та годишнина. Това стана по време на публична гала в Драматичен спектакъл " Стефан Киров ", на която бяха връчени премиите " Константин Константинов " на 25-я Национален фестивал на детската книга.

" Наградатаза госпожа Петровае обвързвана и с фестивала, който през годините се трансформира в емблема на Сливен.Радвам се, че ползата към него става все по-голям.Благодаря на екипа на библиотеката, който работи интензивно по детайлите, които не са забележими за нас, само че крайният резултат приказва за усърдния труд ", сподели кметът.

Росица Петрова благодари наСтефан Радевза високото отличие, което тя дефинира като огромно самопризнание за нея и сътрудниците й. " Тази премия не е единствено за мен, а за целия екип, с който работим. Благодаряна колегитеи на някогашни чиновници на библиотеката, които с готовност и възторг се включиха и оказват помощ в организацията на фестивала ", сподели тя.

На церемонията бяха връчени премиите " Константин Константинов " в другите категории, които се присъждат от2004г. Представител на министерството връчи премията на Петър Станимировв категория " За повсеместен принос ". Той е прочут български художник, издател и създател. В категория " Автор " е отличена Цвета Брестничка, написала доста детски книги. Кметът Стефан Радевйвръчи наградата. Председателят на Общинския съвет Димитър Митевнаградихудожника Кирил Златков в категорията " Илюстратор ". Писателят Иво Сиромахов получи премията на детското жури от Росица Петрова.

Водещи на събитието бяха актьорите Елена Петрова и Симеон Владов. В концерта се включиха млади артисти, танцьори и музиканти, носители на призови места в интернационалните и национални музикални и танцови състезания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР